Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor, rekao je danas da je na području koje pokriva ova uprava u prošlom mjesecu evidentirano i kontrolisano 79 migranata. U saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Policijska uprava Prijedor realizovala je akciju kodnog naziva “Egipat”, gdje su zbog krijumčarenja ljudi uhapšena tri lica, od kojih je jedan državljanin Egipta. Njemu je određen pritvor, a protiv trojke podnesen  je izvještaj Tužilaštvu BiH. Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije, rekao je da je Okružnom tužilaštvu u Prijedoru  podnesen izvještaj protiv Ž. V. iz Prijedora, te lica A. Š, G. Š. i G.B.  koja privremeno borave u Njemačkoj, zbog osiguraničke prevare, falsifikovanja  isprave i falsifikovanje ili uništenja službene isprave.

-Ova lica se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko godina organizovala i fingirala šest saobraćajnih nezgoda te falsifikovanom dokumentacijom lažno prikazala da su se saobraćajne nezgode dogodile u nekoj od evropskih zemalja, a sve u namjeri da od osiguravajućih društava naplate osiguranu sumu za nastale štete. Na ovaj način osumnjičena lica ostvarila su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 158.000 maraka i za isti iznos oštetili i sva osiguravajuća društva iz RS – rekao je Mikanović.

On je precizirao da su osiguravajuće kuće iz Njemačke licima isplaćivale štete, a refundaciju tražile i dobile od osiguravajućih društava iz RS, jer su vozila u fingiranim saobraćajkama registrovana u Prijedoru. Mario Milašin, načelnik Sektora policije, rekao je da je u toku prošle godine evidentirana 21 saobraćajna nezgoda u kojima su učestvovali vozači traktora. U ovoj godini  evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao vozač traktora.

– Poseban akcenat stavljam na upotrebu žutog rotacionog svjetla i na ispravnost svjetlosnih uređaja na priključnim vozilima – naglasio je Milašin. Vujanović je podsjetio da je od kraja februara na području Prijedora stacioniran radarski sistem koji za cilj ima smanjenje srednje brzine. On je apelovao na građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada, korova ili loženja vatre u dvorištima, njivama, u blizini  šuma postupaju oprezno kako ne bi došlo do požara, ali i do neželjenih posljedica.

M.Z

PrethodniJOŠ JEDNA POBJEDA KMF „PRIJEDOR“ (video)
SlijedećiSTRAH OD VIRUSA KORONA POVEĆAO PROMET U TRGOVINAMA (video)