FK “Deportivo 2016”, Prijedor, ovih dana boravio je u Mariboru. Ekspedicija od 40-ak igrača rođenih između 2009. i 2011. godine, njihovi treneri i roditelji bili su gosti škole fudbala bivšeg fudbalera “Maribora”, zagrebačkog “Dinama” i reprezentacije  Slovenije, Marinka Galića.

Od tri susreta, prijedorska ekipa (2010. godište) pobijedila je vršnjake sa 1:0. U ostalim susretima uspješniji su bili domaćini. Za “Deportivo 2016” Luka Savanović  postigao  je četiri, a Aleksandar Marčeta dva gola. U listu strijelaca upisali su se Nikolina Vukojević, Darijan Janjanin, Aleksa Kecman i Milan Novaković.

Prijedorčani su posjetili stadion FK “Maribor” i uvjerili se u uslove koje pruža ovo sportsko zdanje. Za odlazak u Sloveniju najzaslužniji je Prijedorčanin Mato-Džimi Stanić, nekadašnji igrač “Maribora” i prijedorski fudbalski majstor.

Narednog vikenda “Deportivo 2016” gostuje kod FK “Laktaši”, a prisustvovaće i meču košarkaške ABA lige “Igokea” –“FMP”. Tokom novembra slijede gostovanja kod vršnjaka iz beogradskih klubova “Crvena zvezda” i  “Partizan”.

M.Bogun

PrethodniPREZENTACIJA MUZIČKE ŠKOLE „SAVO BALABAN“ (VIDEO)
SlijedećiDŽUDO: TAKMIČARIMA „KOZARA ŽELJEZNIČARA“ ČETIRI MEDALJE