FK „Radnik Urije“ domaćin Međunarodnog fudbalskog festivala (video)

Fudbalski klub „Radnik Urije“  organizuje 3. Međunarodni dječji fudbalski festival pod nazivom ,,Trofej Urije –  Prijedor 2018″. Moto turnira, koji će trajati od 10. do 12. avgusta  je „Fudbal je više od igre“. Takmičiće se ekipe u konkurenciji pionira i predpionira i to po osam ekipa u svakoj kategoriji. Turnir je pozivnog karaktera, a i u Prijedor će doći 12 klubova iz pet država regiona.

Ovogodišnji učesnici su: GNK Dinamo Zagreb, FK Crvena Zvezda Beograd, NK Domžale Ljubljana, FK Rabotnički iz Skoplja, FK Spartak iz Subotice, FK Borac Banja Luka, OFK Bihać iz Bihaća, FK Krupa iz Krupa na Vrbasu, FK Kozara Stars Gradiška, FK Željezničar Sport Tim Banja Luka, FK Sloboda Bubamara Novi Grad i domaćin FK Radnik Urije iz Prijedora.

– Organizacijom ovog događaja želimo pre svega da obilježimo početak radova na stadionu Urije, a ujedno i da napravimo malu uvertiru u sljedeću godinu, kada će GFS Prijedor pokušati da na primjeren način obilježi jedan vredan jubilej, a to je pun vijek igranja fudbala u našem gradu – rekao je Slaviša Kralj, predsjednik FK „Radnik Urije“.

On je dodao da je namjera  da  se dodatno promoviše rad kluba, Urije, grad Prijedor i cijela ova regija, te da se pošalje lijepa slika iz fudbalskog Prijedora.

– Dolazak velikih klubova nas obavezuje da organizacija bude na vrhunskom nivou i mi se nadamo da će ovaj zahtjevan događaj proteći onako kako svi želimo. Učešćem posljednjih nekoliko godina na velikom broju ovakvih ili sličnih turnira u zemlji i u državama u okruženju FK Radnik Urije je stekao veliki broj prijatelja i sipmatizera, povezao se sa ljudima svih naroda i narodnosti  iz svijeta sporta pa je ovaj turnir  prilika da promovišemo i te vrijednosti – naveo je Kralj.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!