Vrijedan poklon dobili su učenici OŠ „Petar Kočić“. Nјima su paket sportske opreme donijeli članovi FK „Radnik Urije“. Strunjače i lopte mali su znak pažnje za međusobnu saradnju koju klub i škola njeguju od ranije, poručio je predsjednik „Radnika“ Slaviša Kralј. Primjer te saradnje je i besplatna škola fudbala koja je prošle godine organizovana za đake „Petra Kočića“.

–Najbitnije je je da se 40 dječaka koji su učestvovali u školi fudbala nastavili da treniraju u našem klubu. To je bila zajednička akcija. Škola je izašla u susret sa korištenjem sale, a mi smo ponudili naše stručno znanje – kaže Kralј.

Na poklonima se zahvalila Gorna Bosančćić, direktor ove škole. Naročito je raduje to što cijela priča ima lokalpatriotsku notu, jer je „Radnik“ klub sa Urija, gdje se nalazi i škola.

– Godinama sarađujemo na obostrano zadovolјstvo. Lјudi iz „Radnika“ su nas posijetili i donijeli nam vrijedne poklone, jer školama svaka donacija ove vrste dobro dođe –rekla je Bosančiceva. Ova saradnja već je dala rezultata, pa su učenici iz ove škole pretprošle godine bili prvaci RS u fubalu. A većina njih iz šampionske ekipe  su i članovi „Radnika“.

Z.J.