16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

FK „RUDAR-PRIJEDOR“: FUDBALERI ČEKAJU ODGOVOR UPRAVE (VIDEO)

Najnovije vijesti

Fudbaleri “Rudar-Prijedora” od petka ne treniraju, niti su putovali u Banjaluku gdje su trebali odigrati test-meč protiv “Željezničar Sport Tima”. Umjesto prvog tima, protiv “Želje” su igrali juniori i izgubili rezultatom 1:3. Upravni odbor je, tim povodom, održao vanrednu sjednicu i usvojio četiri zaključka, pojašnjava sekretar Kluba Veljko Janjetović.

– Fudbalskom klubu “Rudar-Prijedor” nanesena je velika šteta, a posljedice su nesagledive zbog štrajka igrača. Svi znamo da Klub, ove godine, slavi 90 godina postojanja i prvi smo na tabeli te se borimo za povratak u Premijer ligu. Vidjećemo posljedice svega – kaže  Janjetović.

Prvotimci “Rudar-Prijedora” nisu trenirali ni danas, ali su se okupili u svlačionici i potpisali zahtjeve Upravnom odboru i tako ispoštovali drugi zaključak Uprave Kluba koja će se odrediti prema njima.

– Spominje se da je glavni uzrok štrajka neisplaćeni dio Ugovora, treći kvartal. Ukupan dug je 7.500 maraka. Upravni odbor, svojim         četvrtim zaključkom, poziva igrače da se vrate obavezama, treningu,  a Uprava će izmiriti dug do kraja ove sedmice – pojasnio je Janjetović. Nastavak fudbalskog šampionata Republike Srpske najavljen je za 10. mart. “Rudar-Prijedor” je lider, sa 37 bodova, dva više od pratioca, “Zvijezde 09”. U tri test-meča “rudari” su ostvarili dvije pobjede i remi, a u planu su susreti  protiv “Podgremča” iz Sanskog Mosta, 24. februara, i generalka 3. marta protiv “Kozare” iz Gradiške.

M.Bogun