16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

FK “RUDAR PRIJEDOR”: NAKON TITULE JESENJEG ŠAMPIONA SE SLAVILO I KOVALI NOVI PLANOVI (FOTO)

Najnovije vijesti

Fudbaleri “Rudar Prijedora”, stručni štab, Upravni odbor, sponzori i prijatelji kluba, tradicionalnim  druženjem, u Direkciji RŽR “Ljubija”,  obilježili su uspješan završetak jesenje polusezone. Prisutne je tom prilikom pozdravio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i čestitao na tituli jesenjeg šampiona te poželio da naredne godine, uz 90 godina kluba, izbore povratak u Premijer ligu BiH. Naglašavajući da “Rudar Prijedor”, prema priznanju konkurentskih klubova i premijerligaša “Borca”, igra najljepši fudbal, pojasnio je da se godinama čine napori da jezgru kluba čine igrači Prijedora i regije. Posebno je pohvalio perspektivu kluba, kadete.

-Rijetkost je  u svijetu naći tako perspektivnu generaciju koja u takmičarskoj sezoni postigne 108 a primi dva gola. To je garancija budućnosti “Rudar Prijedora”. Iduće godine je 90 godina kluba i svi želimo da pređemo u rang više i da okosnicu premijerligaškog tima čine djeca ove regije. Lijepa igra, posebno dobri međuljudski odnosi, su veliki zalog za uspjeh. Finansiranje tog složenog projekta je veliki izazov i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, istakao je Đaković i u ime grada i lično ime, poželio nove uspjehe klubu, igračima, Upravi i svim onim koji su uz “Rudar Prijedor”.

Predsjednik UO kluba Dalibor Majkić zahvalio se sponzorima kluba i svim koji su pomogli ostvarenje ovosezonskih rezultata te dodao:

Dalibor Majkić, predsjednik UO kluba

-Bilo je teško. Ono što smo zacrtali to smo i ostvarili. Čestitao bih i onima koji nam nisu vjerovali. Dali su nam dodatnu snagu i proradio je onaj naš inat i svi smo dali svoj maksimum. Stručni štab i igrači, predanim, ozbiljnim i korektnim radom, doprinjeli su ostvarenju rezultata. Vaše je da igrate te na ljeto, šampionskom titulom, ostvarite plasman u Premijer ligu BiH. Pred nama su velike obaveze da pratimo vaše rezultate, te narednih mjeseci stvaramo uslove za to, naglasio je Majkić.

Generalni direktor kluba Vukašin Đaković, uz posebnu zahvalnost na podršci gradu Prijedoru, RŽR “Ljubija”, kompaniji “Arcelor Mital”, kao glavnim sponzorima, pohvalio je igrače, stručni tim, prijatelje kluba i navijače te naglasio:

– Ono što smo se dogovorili na početku sezone smo i ostvarili. Imali smo mnogo problema, uspona i uspjeha. Ponosni smo što smo prvi na čelu Prve lige Republike Srpske. Želja nam je da, jubilarnu 90. godišnjicu kluba, proslavimo  šampionskom titulom. Posla je mnogo a prioritetno je da klub izmiri dospjele obaveze prema igračima, stručnom štabu i službama kluba, narednih dana. Uz pomoć naših sponzora taj dio ćemo  ispoštovati, naglasio je Đaković.

Igračima “Rudar Prijedora” slijedi zaslužen odmor, Upravi, stručnom štabu i sponzorima ogroman posao na analizi učinjenog i donošenju realnih planova. Posla je mnogo a vremena malo.

foto: Giga