9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

FK „RUDAR PRIJEDOR“: NOVA UPRAVA ZA NOVI POČETAK (video)

Najnovije vijesti

Osvajanje šampionata RS i plasman u Premijer ligu BiH, prvi su ciljevi za narednu sezonu, koje je sebi postavila novoizabrana uprava FK „Rudar Prijedor“. Na duge staze, cilj je vraćanje publike na stadion, napredovanje u Premijer ligi, stvaranje kvalitetnih igrača, te infrastrukturno unaprijeđenje.  

Kako bi se ti ciljevi ostvarili, za novog šefa Stručnog štaba postavljen je  Igor Janković, koji je poručio da se njegove ambicije poklapaju sa ambicijama „zeleno crnih“. – Činjenica je da je „Rudar“ veliki klub, a Prijedor veliki grad koji zaslužuje premijerligaša. Ali, na tom putu nam sigurno neće biti lako. Uz ambicioznu upravu i mlade ljude koji žele da se dokazuju, mislim da smo na pravom putu. Možemo obećati da ćemo igrati dobar fudbal, te da ćemo narednog ljeta igrati u Premijer ligi – poručio je Janković. 

U uspjeh je uvjeren i direktor kluba, Saša Stević.  Ciljevi su jasno definisani, slijedi ozbiljan rad kako bi se prevazišli svi problemi. – Ambiciozni smo, mladi, imamo snage i volje da probleme riješimo. „Rudar“ zaslužuje Premijer ligu, a grad jedan stabilan klub – kaže Stević, koji je pozdravio novog trenera, obećavši mu punu podršku u radu. 

Preduslov za sportske uspjehe je i konsolidacija poslovanja. Novi predsjednik UO „Rudar Prijedora“, Darko Milunović rekao je da će se angažovati revizorska kuća, kako bi se sagledalo stanje u klubu. Prvi konkretan korak je rješavanje blokade računa, za koji je potrebno obezbijediti oko 50.000 KM.  Milunović je dodao da je plan da se dugovanja izmire do kraja naredne sezone, te da se uđe u reprogram poreskog duga. – Projektovani budžet za narednu sezonu kreće se između 600.000 do 700.000 KM. U tom okviru planiramo da saniramo dugove, adekvatno pojačamo ekipu, odemo na pripreme i uredno servisiramo sve obaveze. Da u sezonu 2020./2021. uđemo samo sa poreskim dugom, kada bi krenuo reprogram koji bi trajao 60 mjeseci – rekao je Milunović.

Sve to je zasnovano na realnim pretpostavkama, smatraju u upravi „Rudara“, jer uz grad Prijedor i dosadašnje sponzore „Arselor Mital“ i RŽR „Ljubija“, očekuje se i dolazak novih sponzora.

Z.J.