Fudbaleri “Rudar Prijedora” na gostovanju kod “Drine” u Zvorniku su doživjeli  poraz 1:0.  To je prvi ovosezonski poraz kojim su “rudari”, uprkos dobroj igri, dospjeli na treću poziciju šampionata  Republike Srpske. Uz prvi ovosezonski poraz FK “Rudar –Prijedor” je od subote i bez predsjednika i člana Upravnog odbora kluba.

Naime, Dalibor Majkić, predsjednik UO i predstavnik “Arcelor Mittala” i član Ranko Vučković, predstavnik Grada Prijedora, predsjedniku Skupštine Ognjenu Hrnjaku podnijeli su ostavke na dužnost.

Hrnjak je o tom izvjestio sponzore i zamolio da se što prije dogovore oko izbora Upravnog odbora ili sličnog organa koji bi verifikovala Skupština. U Upravnom odboru FK “Rudar–Prijedor” trenutno je na funkciji potpredsjednik Goran Mikanović, predstavnik  RŽR “Ljubija”.

Po broju ostavki, smjeni trenera i uprava, Prijedorčani su poznati široj sportskoj javnosti. Naredniih dana mnogo će biti posla, jer klub ima ambicije da svoj 90. rođendan, naredne godine, proslavi trećim plasmanom u Premijer ligu BiH. Za taj uspjeh nije potrebna torta, već stadion sa reflektorima i semaforom. Ljubitelji fudbala očekuju što skoriju Skupštinu kluba, imenovanje Upravnog odbora ili “Komiteta  spasa”.

M.Bogun

foto: Arhiva

PrethodniPOČELA JESENJA SANACIJA SAOBRAĆAJNICA (VIDEO)
SlijedećiZBOGOM MIKŠA!