Fudbaleri “Rudar Prijedora”, očekivano, rezultatom 2:0, na gostovanju u Donjem Šepku, rezultatom 2:0 pobjedili su “Napredak”. Konkurent za rang više “Zvijezda 09” je sa 5:1 u Gradišci savladala “Kozaru” i dalje su vodeći tim šampionata Republike Srpske.

Terensku incijativu “Rudar Prijedor” je u vođstvo pretvorio u 10. minutu kad je, sa 20-ak metara, precino šutirao Aleksandar Vojinović i pogodio nebranjeni dio mreže domaćih. Još dvije tri prilike Prijedorčani nisu pretvorili u golove i na odmor se otišlo pri vođstvu “rudara” od 1:0.

U nastavku   gosti su bili bolji tim i u tom djelu više zrelih prilika nije iskoristio Ognjen Jaćimović.

U 81. minute uslijedila je kontra Prijedorčana a golgeter Ognjen Jaćimović je pogodio za 2:0. nekoliko obostranih prilika. Rezervni igrač Milan Šakić, nije iskoristio stopostotnu priliku.

Igralište: Donji Šepak.: Gledalaca: 100. Strijelci: 1:0 Aleksandar Vojinović u 10. i 2:0 Ognjen Jaćimović u 81. minutu. Žute kartone dobili su igrači “Rudar Prijedora”: Demir Jakupović ( nedozvoljen oštar start na protivničkog igrača), Aleksandar Vojinović (odugovlačenje nastavka igre), Nemanja Vejnović ( koškanje-naguravanje sa protivničkim igračem) i Ljubiša Pecelj (odugovlačenje igre).

“NAPREDAK”- “RUDAR-PRIJEDOR”   0:2(0:1)

“RUDAR-PRIJEDOR”: Šarac, Vejnović, Jakupović , Lolić (od 65.Šakić), Vojinović(od 85.No.Petrović) , Pekija, Pecelj( od 89. Popović), Jaćimović,  Gavranović , Marić i Davidović Trener: Zlatko Jelisavac . Rezerve: Milinković, Rokvić i Dekić .

TABELA

1        FK “ZVIJEZDA-09”               13     8       4       1        21      +15    28

2       FK RUDAR-PRIJEDOR          13      8      4       1        21       +13   28

3       FK DRINA                            13      7       5       1       16       +8    26

4       TEKSTILAC Kort                   13     6        5       2       22      +12   23

Ohrabruje serija od tri prvenstvene pobjede i plasma u četvrtfinale Kupa BiH. Pravilo da sreća prati hrabre pokazala se izborom Nedžada Žerića za sportskog direktora kluba koji je, u ulozi službenog predstavnika, dobio  sva četiri meča.

U narednom kolu gost “Rudar Priejdora” je “Tekstilac Kort”.

M.Bogun

foto: Arhiva

PrethodniNESTAO PRIJEDORČANIN MLAĐAN LAZIĆ
SlijedećiSTRADAO MUŠKARAC U MINSKOM POLJU