Nakon priprema za nastavak šampionata Republike Srpske,  fudbaleri “Rudar-Prijedora” od petka ne treniraju. Razlog je, navodno, jedan dio neisplaćenih sredstava jedne rate Ugovora. Prvotimci “Rudar-Prijedora” iz tog razloga nisu putovali u Banja Luku gdje su trebali odigrati test meč protiv “Željezničar Sport Tima”. Umjesto prvog tima protiv novajlija u šampionatu Republike Srpske igrali su juniori trenera Srđana Marjanovića.  Prijedorske fudbalske nade su solidno odigrale prvo poluvrijeme i nakon vođstva domaćih na 1:1 izjednačio je kapiten “rudara” Mile Kovačević.

U drugom poluvremenu za prijedorski tim igralo je nekoliko kadeta. “Željo” je to iskoristio i sa dva gola Bojana Markovića osigurao pobjedu od 3:1. Zbog svojevrsnog  štrajka prvotimci “Rudar – Prijedora” nisu trenirali ni danas.

Predsjednik tročlanog Upravnog odbora “Rudar-Prijedora” Dalibor Majkić neosporava dugovanja prema igračima smatrajući da su ista planirana za isplatu ovih dana. Više o novonastaloj situaciji, kaže Majkić, znaće se nakon sjednice Upravnog odbora kluba. Kategoričan je u ocjeni da će sankcije usljediti protiv svih koji su odbili da treniraju odnosno igraju utakmicu u Banjoj Luci.

Uz nezadovoljstvo zbog duga prema njima, igrači pominju i nezadovoljstvo  radom Upravnog odbora, a neki su i nezadovoljni radom stručnog štaba. Ipak, o šampionskim ambicijama “Rudar Prijedora” i povratku u Premijer ligu BiH govore svi. Pri tome pominju i jubilej 90 godina kluba. Rješenju očitog problema kluba, svakako, doprinos moraju dati i glavni oslonci: Grad Prijedor, “Arcelor Mittal” i RŽR “Ljubija”.

Šampionat Srpske starta 10. marta, a “Rudar Prijedor”, sa 37 bodova, dva više od pratioca “Zvijezde 09”, je na vodećoj poziciji. Podsjetimo da su za 23 dana priprema “rudari” odigrali  tri  kontrolne utakmice. U Vrbovcu su rezultatom 3:2 pobijedili istoimenog trećeligaša Hrvatske, a sa 2:1 slavili protiv “Gorice”, kandidata za Prvu ligu Hrvatske.Protiv “Slobode” iz Mrkonjić Grada bilo je 0:0. U planu su mečevi protiv “Podgremča” iz Sanskog Mosta i generalka 3. marta protiv “Kozare” iz Gradiške.

M.Bogun

PrethodniJUBILARNO DRUŽENJE PRIJEDORSKIH PENZIONERA (VIDEO)
SlijedećiDANAS POČEO VELIKI VASKRŠNJI POST (VIDEO)