Fudbalski klub “Rudar-Prijedor”, nakon produžene jesenje sezone, prezimio je na prvoj poziciji. Tu želi završiti plej-of, odnosno po treći put se plasirati u Premijer ligu BiH. Sedmonedjeljne pripreme  počinju u ponedjeljak  22. januara, istakao je na pres konferenciji kluba sportski direktor Nedžad Žerić. Osim  njega, prvoj pres konferenciji kluba, još je prisustvovao Veljko Janjetović, sekrtetar kluba.

Prema Žeriću prozivka je u 12 časova u  prostorijama “Mitala”,  a od 13 časova je i prvi trening. Tokom sedmonedjeljnih priprema planirano je sedam test mečeva a prvi je 2. Februara protiv ekipe “Vrbovca”. Golman Mirza Hasanbegović iz Sanskog Mosta, koji je branio u “Jedinstvu” Bihać, Tuzlanskoj “Slobodi”, Slogi iz Siminog Hana i polusezonu na Malti,  prvo je pojačanje Prijedorčana. Trenutno Klubu nedostaje i efikasni napadač, kazao je Žerić. Konkurencija za šampiona Srpske ove sezone će biti izuzetno jaka s obzirom da “Zvijezda 09” iz Etno sela Stanišići, “Drina” iz Zvornika pa i “Tekstilac Kort” iz Dervente sebe vide u rangu više. Plasman u Premijer ligu znači da bi šampion Srpske mogao dobiti funkcionalniji stadion sa reflektorima i semaforom te  znatno kvalitetnijim uslovima za takmičenje u BH eliti.

Svi igrači “Rudar Prijedora” su vezani Ugovorom do kraja polusezone. Konačan tim znaće se nakon prelaznog roka koji završava 10. februara. Najbolji BH timovi podavno su bacilli oko na golgetera Ognjena Jaćimovića, Demira  Jakupovića pa i Nemanju Pekiju i Ognjena Davidovića.

Jubilej 90 godina “Rudar Prijedora”  je motiv više za tim Zlatka Jelisavca i izazov za sve.  

M.Bogun

foto: Giga

PrethodniSTRADANJE EPARHIJE BANJALUČKE U DRUGOM SV. RATU
SlijedećiREPRIZA POZORIŠNE PREDSTAVE “SVE O ŽENAMA”