16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

FK “RUDAR PRIJEDOR”: TREĆI POKUŠAJ DO BH ELITE

Najnovije vijesti

Susretima Prvog kola sutra, subota, počinje fudbalski šampionat Republike Srpske. U konkurenciji 12 ekipa šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu BiH želi  ” Rudar- Prijedor” koji se nije proslavio u pripremmnom periodu.

Naime, u sedam test  mečeva priprema “Rudar-Prijedor” je ostvario tri pobjede i četiri poraza, postigao i primio po 18 golova. U dva zadnja testa, kod “Slobode” u Mrkonjić Gradu i “Jedinstva” u Žeravici, primili su deset golova. Trener Zlatko Jelisavac tvrdi da je tim ove sezone jači u odnosu na predhodni koji je osvojio četvrto mjesto. Pred gostovanje u Janji, kod najprijatnijeg prošlosezonskog iznenađenja lige “Podrinja” Jelisavac je optimista.

Iako respektuje  tim “Podrinja” nada se dobroj utakmici i povoljnom rezultatu. Krajnji cilj ” Rudar- Prijedora”je, kaže, povratak u Premijer ligu BiH. Uz momke koji su igrali minulu sezonu, u klub su se vratili trojica Nemanja sa premijerligaškim iskustvom: Pekija,  Vejnović i Petrović te, Demir Jakupović. Pojačanja po mjeri Jelisavca su: Ljubiša Pecelj iz “Čapljine”, Srboljub Jandrić (“Tekstilac Kort”), Aleksandar Popović i  Ranko Dekić iz Gradiške “Kozare”), te golman Fudbalske sportske asocijacije Prijedor Dejan Milinković.

Klub je napustilo deset igrača. To su Srđan Malinović, Dušan Milinković, Mile Popović i David Kuridža (“Sloboda” Novi Grad), Vedran Panić („Omarska”), Slaviša Kovljen (“Kozara”), Amar Paunović (“Podgrmeč” Sanski Most), Haris Harambašić (OFK “Brdo” Hambarine), a navodno u inostranstvo su otišli Milenko Malović (Varbers) i  Nikola Miličević (“Lengenfeld”).

M.Bogun

foto: Arhiva