6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

FK „RUDAR-PRIJEDOR”: ŽELE PONOVO PREMIJER LIGU BiH

Najnovije vijesti

Prozivkom i prvim treningom na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, FK ”Rudar-Prijedor” startovao je sa pripremama za Šampionat Republike Srpske. Uz 23 kandidata za tim, prozivci je prisustvovao golman Dejan Inđić na koga se, zbog povrede, neće moći računati u polusezoni. U tim su se vratili i boriće se za mjesto Nemanja Pekija (NK “Travnik”), Demir Jakupović (“Metalege”, Jajce), Ranko Dekić (“Kozara”, Gradiška). Nova lica su bivši golman “Travnika” Nikola Đurić i igrač  “Čapljine” Ljubiša Pecelj. Da se kale u seniorskom timu iz kadetskog pogona, šampiona Omladinske lige BiH, prekomandovani su: Mile Kovačević, Marko Marinović, Stefan Radaković i Nikola Marmat. Očekuju da im se u ponedjeljak pridruži golman Luka Kačavenda koji karijeru želi nastaviti u redovima “Vojvodine”, Novi Sad. Prozivci su prisustvovali i momci koji su osvojili četvrto mjesto u plej-ofu: golman Đorđe Šarac, golgeteri Ognjen Jaćimović i Draško Lolić, Nemanja Marić, Ognjen Davidović, Aleksandar Vojnović, Rastko Rokvić, Milan Šakić, Ervin Ćatić, Davor Polovina, David Kuridža, Amar Paunović, Boban Živanić, Mirnes Brdar. Odsustvo su opravdali Novica Petrović i Stefan Gavranović-Toti. Vedran Panić vratio se u Omarsku”, a nove sredine, nakon isteka ugovora, traže: Milenko Malović, Slaven Kovljen, Mile Popović, Dušan Milinković, Nikola Miličević, Haris Harambašić.

Glavnina tima je ostala, a već za nekoliko dana znaće se konačan spisak. Dalibor Majkić, predsjednik dvočlanog Komiteta za hitna pitanja, generalni direktor Kluba Vukašin Đaković te šef Stručnog štaba Zlatko Jelisavac ističu ambicije za šampionsku titulu. O tome će se izjasniti i 10. Skupština Kluba, sazvana za 10. jul.

Zbog sanacije travnate površine Gradskog stadiona u Prijedoru, dio  priprema obaviće se u Novom Gradu. Planirano je šest do osam test-mečeva.

M.Bogun