U pomen na 11. fudbalera Fudbalskog kluba Kozara iz Donjih Orlovaca, poginulih u minulom ratu, održan je 20. memorijalni turnir “Kozara 2018” na kom su, umjesto seniora, prvi put, nastupile mlađe selekcije.

Jubilarni turnir počeo je parastosom poginulim fudbalerima, a o njihovom liku i djelu besjedio je sveštenik Ratko Hrvaćanin. Nakon što je učesnike memorijala i goste pozdravila Murisa Marić, predsjednik FK “Kozara”, brojne delegacije položile su vijence. Cvjeće su položile i svijeće zapalile porodice poginulih fudbalera. Odajući  dužnu počast izrazile su zahvalnost onima koji čuvaju uspomene na poginule fudbalere.

U prvom polufinalnom susretu  ekipa „Svodne” je rezultatom 6:1 pobjedila domaću “Kozaru”, a Škola fudbala braća “Đurovski” sa 2:1 pobjedila je tim “Brzi” iz Busnova. U susretu za treće mjesto “Brzi” je sa 3:0 pobjedio “Kozaru”.  Gosti iz Svodne su bili superiorni u finalalu i sa 4:0 pobjedili ekipu “Braća Đurovski” – “Zvezda”.

Trener “Svodne”, pobjedničkog tima memorijala, Željko Macura, ističe da su najbolji akteri turnira iz njegove ekipe: Danijel Dženopoljac (najbolji igrač), Vanja Žujić (najefiaksniji strijelac) i Stefan Komosar (golman). Zadovoljni Turnirom i gostoprimstvom domaćina bili su mladi učesnici memorijala u Donjim Orlovcima. S pijatetom ističu da je ovo klub Republike Srpske iz čijih je redova poginulo najviše fudbalera-kompletan tim. U budućnost ovog turnira uvjeren je fudbalski veteran “Kozare”, Mirko Macura koji  želi da buduće memorijale igraju mlađe kategorije.

Medijski pokrovitelj 20. memorijala “Kozara 2018”, bio je IPC “Kozarski vjesnik”.

M. Bogun

PrethodniCENTAR „SUNCE“ Održan koncert banjalučkog kvarteta „Flautete“ (video)
SlijedećiPredatori na internetu, opasnost digitalnog doba (video)