2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

FOTOGRAFIJE JELENE TOPIĆ NA „NACIONALNOJ GEOGRAFIJI“ – Oko fotografa se najbolje vidi na pejzažima

Najnovije vijesti

Boraveći u prirodi, sa porodicom ili prijateljima, Jelena često odluta u nepoznatom pravcu. Ponese sa sobom ili telefon ili foto-aparat i nema je. Oni koji je najbolje poznaju, znaju gdje je njeno skrovište. Naime, Jelena odvoji vrijeme sa sebe i uživa slikajući razne motive iz prirode, na neobičan način

Jelena je diplomirani politikolog, privremeno zaposlena u prosvjeti. U sebi oduvijek nosi taj umjetnički dar. Kao gimnazijalka bila je u raznim školskim sekcijama, nakon završetka srednje Muzičke škole nastupa i u prijedorskom horu „Vila“. Ima mnoga interesovanja. Oduvijek je pokazivala zanimanje za fotografiju, ali se time ozbiljnije počela baviti prije tri godine, kada je otvorila svoj nalog na Instagramu.

– Prve fotografije su bile motivi cvijeća. Iz mjeseca u mjesec, učila sam nešto novo i fotografije su bile sve bolje i bolje. Toliko sam ih uradila da mi je bio potreban još jedan nalog „Nature Lover“ na koji sam odlučila da objavljujem slike sa motivima prirode, pejzaža, sa putovanja – kaže Jelena.

Na sajtu „Nacional Geographic“ možete vidjeti njene fotografije, a Jelena kaže da je fotografisanje zasada njen hobi koji je ispunjava.  – Moje fotografije nastaju spontano. Ne bih znala precizno da odredim koji je to stil, ali svakako mislim da sam samom tematikom izgradila i neki svoj osoben stil. Sve su mi podjednako drage. Svaka od njih ima svoju priču i vraćaju me u trenutak kada su nastale – dodaje Jelena.

Ljubitelj je makro fotografija. Kako je kod ovih fotografija važno da se fotograf približi objektu, Jelena koristi mobilni telefon.

– Napraviti dobru makro fotografiju traži dosta mirnih živaca i pokušaja dok se ne napravi ona jedna „idealna“ za koju kažemo: „Eh, to je ta“. Upravo ti pokušaji da se „uhvati“ pravi momenat je ono što me zabavlja prilikom fotografisanja – kaže Jelena.

Kako kaže, za svoj hobi će uvijek imati vremena, a fotografije će i dalje nastajati.

– Svi smo mi različiti i samim tim svako od nas fotografije stvara na svoj način. Meni je vrlo zanimljivo kako ostali ljudi „posmatraju svijet“ kroz svoj objektiv. Stvarati uspomene i pokušati zaustaviti vrijeme na „škljoc“, za mene je pravi izazov – kaže kroz smijeh Jelena.

 

M.Stegić