Fudbalska sportska asocijacija Prijedor ostvarila je treću uzastopnu pobjedu u Regionalnoj fudbalskoj ligi RS, grupa Zapad. U meču 15. kola, rezultatom 3:2, savladala je „Slogu“ iz Rakelića. Kapiten FSA Atif Ikanović u 10. minutu postigao je vodeći gol, a u 17. minutu lob udarcem izjednačio Siniša Objedović.

Nakon što prilike nisu iskoristili Novaković i Miloš Stević, gosti su zaprijetili preko Mirnesa Brdara, ali je ispod prečke izboksovao mladi Marko Komnenović. U 41. minutu Bojan Kabić je postigao efektan gol za rezultat prvog poluvremena 2:1. Na 3:1, u 53. minutu, povisio je mladi Stefan Mikić.

Nakon dvije zrele prilike domaćina preko iskusnog Borislava Mikića, „ribari“ su zaprijetili preko Darija Radanovića. U 68. minutu Duško Dragić je pogodio za konačnih 3:2 miroljubivog komšijskog derbija.

Prije početka meča FSA – „Sloga“, minutom ćutanja odata je dužna pošta nedavno preminulom dugogodišnjem sportskom radniku i  predsjedniku  OFK „Berek 1975“ Seadu Cikoti.

– Lijep je to gest momaka iz Saničana, koji su igrali na stadionu „Poljana“ u novom rangu. FSA Prijedor, zajedno sa nama, koristi teren i svi oni Seada Cikotu pamte kao skromnog i tihog čovjeka koji  je mnogo učinio na afirmaciji fudbalskog sporta i njegovanju dobrih međuljudskih odnosa. To pokazuje gest ovih momaka koji su ga upoznali i cijenili – naglasio je trener mlađih kategorija ovog kluba, Samir Zulić.

„FSA PRIJEDOR“- „SLOGA“   3:2 (2:1)

Stadion: “Poljana”.Gledalaca: 30

Strijelci: 1:0 Ikanović u 10. minuti, 1:1 Si. Objedović u 17, 2:1 Kabić u 41. minuti, 3:1 St. Mikić u 53. i  3:2 Dragić u 68. minuti.

Žuti kartoni: Stević i Kobas (FSA Prijedor)

FSA PRIJEDOR: Komnenović, Ikanović, Lajić, Kabić, B. Mikić, Stević, Kobas, Rudak, Novaković, Ivanković, Marin – (od 25. min. St. Mikić ) Rezerve: Mršić, Golić, Da. Bujić.

„SLOGA“: Unijat, Kečan, Resanović, Si. Objedović, Brdar, Sa. Objedović, Srđan Z. Torbica, Dragić, Novaković, Radanović, Srđan B. Torbica. Rezerve: Da. Tambić, Kečan, Bujić, Seidl, Krneta, Da. Tambić, Rokvić. Nakon gradskog derbija FSA je sa 22 boda, kao šestoplasirani, najbolji tim grada u ovom rangu, a „Sloga“ je jedanaesta sa 18 bodova.

M.Bogun

PrethodniOBROKE IZ NARODNE KUHINJE NOSITI STARIM I IZNEMOGLIM LICIMA (VIDEO)
SlijedećiOŠ “DOSITEJ OBRADOVIĆ” POBJEDNIK KVIZ-TAKMIČENJA O MINAMA (VIDEO)