Fudbal: Lider „Borac“ bolji od FSA Prijedor

Susretima 9. kola nastavljeno je takmičenje u Regionalnoj fudbalskoj ligi Republike Srpske. Komšijski derbi je odigran na stadionu „Poljana“ gdje je lider „Borac“ iz Kozarske Dubice sa 1:0 pobjedio FSA Prijedor. U izvanrednoj fudbalskoj predstavi oba tima imali su svoje prilike. Derbi je odlučen u 86. minutu kad je gol vrijedan tri boda postigao Stefan Tomaš. U redovima domaćina i sama publika smatraju da je suđenje bilo loše i na štetu domaćina. Aleksandar Savić, predsjednik FSA Prijedor, nakon ovog meča je izjavio.

All-focus

– Prvo bih kao dobar domaćin čestitao ekipi “Borca” na fer i korektnoj utakmici i osvojena tri boda, a onda bi posebne čestitke uputio svojim igracima koji su dali  300 posto svojih mogućnosti i bukvalno „izginuli“ za svaku loptu. Moram pohvaliti i našeg trenera Nenada Bašića  na dobroj postavci igre. Utakmica je, bila po mom skromnom mišljenju prvoligaška, a ne ranga regionalne lige i mislim da je publika bila zadovoljna prikazanim od stane obe ekipe. Ono što me je posebno iziritiralo je katastrofalno sudenje sudijske trojke, na čelu sa Milanom Garićem i smatram da su nas drastično oštetili, te samim tim da su direktno uticali na rezultat. Suđenje je bilo na nivou nekoga ko nikada nije gledao fudbalsku utakmicu,  i smatram da ne zaslužuju da sude Petu ligu, a o Regionalnoj ligi da ne govorimo – istakao je Savić.

Sa 7 bodova FSA Prijedor zauzima 12. mjesrto. U narednom kolu gost su “Bratstva” u Kozarcu.

OFK”Brdo” je visokim rezultatom 5:2, poluvrijeem 2:2, na stadionu „Vedro Polje“ Hambarine,  porazilo „Lijevče“ iz Nove Topole. Tri gola postigao je Saša Kobas, a u listu strijelaca upisali su se Željko Stegić i Armin Mešić. Sa 10 bodova „Brdo“ je na devetom mjestu. U 10. kolu izabranici Mirze  Alkića  gost su drugoplasirane ekipe „Gorice“ iz Šipova.

Rezultatski debakl 4:1 (2:2) u Čelincu je doživio je FK „Bratstvo“  iz Kozarca. Počasni pogodak postigao je Dejan Mijić. Sa 16 bodova „Bratstvo“ je peti tim lige a u narednom kolu domaćin je FSA Prijedor.

FK „Progres“ iz Kneževa je sa 3:1 u Saničanima savladao ekipu „Sloge“.Na poluvremenu gosti su imali postignut gol. Sa 8 bodova „Sloga“ je na 11. mejstu prvenstvene tabale. Prilika za osvajanje novih bodova je susret u Kosjerevu gdje je domaćin „Milan“ koji je bez bodova.

M. Bogun

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!