6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

FUDBALSKI “FENIKS KUP”: NADE “RUDAR PRIJEDORA” PRVE U KATEGORIJI  2008. GODIŠTE

Najnovije vijesti

Na SRC “Ada” u Bosanskoj Krupi održan je 1. “Feniks kup” u malom fudbalu za djevojčice i dječake. Učestvovalo je 48 ekipa  djevojčica i dječake iz regiona (Hrvatska, Slovenija i BiH). Nastupilo je preko 600 djevojčica i dječaka u godištima 2009, 2008, 2007, 2006, 2005 i 2004. Praznik fudbala, druženja i prijateljstva,  je pratilo preko 2.000 posjetilaca a timove je vodilo  preko 50 trenera.

Fudbalske majstorije, efektni golovi, radosti i pokoja suza, pratili su ovaj dječji praznik fudbala.

Fudbalske nade ”Rudar Prijedora”, dječaci rođeni 2008. godine i kasnije osvojile su prvo mjesto.

Drugoplasirana je  bila ekipa  Nogometna škola “Behar” (Cazin) a treća NŠ “Lav” (V.Kladuša).

Najbolji golman u ovoj kategoriji bio je Prijedorčanin  Luka Dukić. Za tim ”Rudar Prijedora” još su igrali: Nikša Žujić, Ibro Adilović, Sanjin Hamzić, Himzo Spahić, Andrej Karanović, Marko Soldat, Đorđe Lukić, Luka Vujanović, Goran Ostojić, Reuf (Nino) Fikić, Lazar Narić i Pavle Dukić.

Tim momaka trenera Branislava Vranješa i Duška Pekije opvojio je simpatije ljubitelja fudbala. Prema Vranješu ovo je izuzezno perspektivna generacija, iznad svega istinski drugari koji marljivo uče i postižu rezultate. Velika podrška su im njihovi roditelji.

Sredinom juna jato trenerskog tandema Vranješ – Pekija očekuje dvodnevni turnir u Stanišićima kraj Bijeljine.

Treće mjesto na turniru u Krupi, kategorija dječaka rođenih  2007. godine, zauzela je Škola fudbala “Bubamara” Novi Grad.

M.Bogun