16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

FUDBALSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE: 25 GODINA POSTOJANJA

Najnovije vijesti

Fudbalski savez Republike Srpske, povodom 25 godina postojanja, nagradio je svoje osnivače i najtrofejnije klubove Prve lige RS od osnivanja.

Za izuzetan doprinos u osnivanju i afirmaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, plaketama su nagrađena 34 pojedinca i 15 klubova. Za postignute rezultate i afirmaciju Fudbalskog saveza Republike Srpske nagrađen je i FK “Rudar-Prijedor”, osvajači Kupa i prvaci Prve lige Republike Srpske. Među nagrađenim su i sportski radnici iz Prijedora: Dragan Kaurin (posthumno), Milorad Šipka i Ranko Cvijić te bivši trener “Rudar-Prijedora” Srboljub Markušević.

– Mi smo samo nadogradili ono što ste vi započeli. Vi ste osnivači Saveza i povodom jubileja, 25 godina FS RS, ovo je naše sjećanje, mali znak pažnje i poštovanja prema vama – rekao je pozdravljajući  prisutne u Kulturnom centru „Banski dvor“ u Banjaluci, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Mile Kovačević.

Povodom jubileja u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske biće održan Međunarodni simpozijum „Bezbjednost i sport – Regionalna iskustva i perspektive“ .

U 18 časova večeras, u Banskom dvoru je Svečana akademija povodom jubileja: 25 godina FS RS.

M.Bogun