Novoformirani klub “Deportivo 2016” iz Prijedora bio je domaćin seminara na kojem je učestvovalo 40-ak dječaka fudbalera, uzrasta od sedam do 12 godina,15 seniora i 20-ak trenera. Seminar je održan  na stadionu FK “Sloga” u Saničanima. Uz  asistenciju više trenera, praktičan rad sa fudbalskim početnicima vodili su Dušan Radoja, viši fudbalski trener i počasni predsjednik FK “Deportivo 2016” Prijedor, te Dragan Rađen, fudbalski analitičar FK “Partizan” Beograd i pomoćni selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije U-17. Organizator seminara bio je viši fudbalski trener Stojan Janjetović.

Fudbalski početnici, koji treniraju u klubovima pet rangova RS, istakli su da su, za kratko vrijeme, naučili nove tajne fudbalske igre.

Slične seminare prema programu profesora Radoje, FK “Deportivo 2016” planira nastaviti u Prijedoru. Već na proljeće, 30-ak trenera regije Prijedor putovaće u Srbiju gdje će prisustvovati treninzima u tamošnjim sportskim centrima.

Dušan Radoja održao je interesantno predavanje sa akcentom na ulogu golmana u igri. Predstavio je i svoj fudbalski udžbenik “Kroz obuku i trening do igrača i igre” i knjigu “Trener, put ka uspjehu” koju je napisao sa Ljupkom Petrovićem.

M.Bogun

 

PrethodniODBOJKAŠKI TURNIR U BJELOVARU: IVANA POLOVINA NAJBOLJI SMEČER
SlijedećiTOPLANA: GRIJANJE, PO POTREBI, OD PRVOG OKTOBRA