16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

FUDBALSKI SUSRET SKELARA: SLAVIO TIM MLADIH

Najnovije vijesti

Na stadionu “Poljana” Omladinskog fudbalskog kluba “Berek 1975”, odigrana je tradicionalna fudbalska utakmica između starih i mladih Skelara.

Vječiti derbi, prema organizatoru, pratilo je oko 500 ljubitelja fudbala a na travnatom terenu prodefilovali su fudbaleri ovog naselja iz više generacija te mladi od kojih je devedeset posto iz inostranstva.

Mladi su, uz veliku podršku navijača, došli u vođstvo preko Atifa Ikanovića. Nakon izjednačujućeg gola Adnana Žilića golman mladih Amar Smajlagić je, iz jedanaesterca, postigao gol  2:1. Mladi su  u drugom poluvremenu  dodali gas i golom 11-godišnjeg  Leona Aife, iz Francuske,  došli  do rezultata 3:1. Sani Murić je smanjio na 3:2, a  priliku da izjednači propustio je veteran Mile Došen.

U vječitom derbiju mogli su uživati svi. Zadovoljni su ishodom meča bili mladi i njihovi simpatizeri, a  veterane je oduševilo veliko prisustvo mladih iz dijaspore.  Susretu Skelara predhodilo je humanitarno veče za Omladinski fudbalski klub “Berek 1975”. Posjeta je bila slaba.

Na stadionu “Poljana”, subota 22.jula, od 18 časova, održava se memorijalni turnir “Dedo Crnalić”. Ove godine učestvovaće veterani OFK “Berek 1975”.

M.Bogun