„Veče kulturnog stvaralaštva“, manifestacija koja ima za cilj unapređenje  kulturnog života u prijedorskim selima, održana je pred brojnim mještanima i gostima u društvenom domu u Gornjim Orlovcima. Učenici Područne škole „Petar Kočić“ predstavili su se igrom i pjesmom.

– Član sam četiri sekcije: ritmičke, horske, folklorne i recitatorske. Uz sve to ima vremena i za školske obaveze, jer nije teško ništa što se voli. Veoma mi je drago zbog prilike da nastupim na ovoj manifestaciji – rekla je jedanaestogodišnja Milana Milivojša.

Među vokalnim solistima koji su učestvovali u programu, bio je učenik centralne škole Aleksa Šarović, koji je izveo pjesmu Tonija Cetinskog „Kao u snu“ te izrazio nadu da će ga brojna publika bodriti na predstojećim karaokama. Zoran Mršić, pomoćnik direktora prijedorske Osnovne škole „Petar Kočić“, ponosan je na brojku od osamdesetak đaka u Gornjim Orlovcima, kojom se malo koja područna škola može pohvaliti. U ovom naselju već dvije i po godine djeluje sekcija SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, podsjetila je Milena Marić, predsjednica ovog prijedorskog društva.

– Imamo oko 25 članova, a vjerujem da će nakon „Večeri kulturnog stvaralaštva“ biti još više zainteresovanih da nam se pridruže. Naš cilj je da se družimo sa djecom iz ruralnih sredina, da oni pokažu mještanima, komšijama i prijateljima koliko rada i truda ulažu. Voljela bih da manifestacije poput ove budu češće organizovane – rekla je Marićeva.

Dio svog repertoara, sastavljenog uglavnom od pjesama s Kozare, izvela je najmlađa izvorna grupa sa ovih prostora „Braća Kozarčani“, koju čine trojica petnaestogodišnjaka.

– Formirani smo prije godinu dana i rado se odazivamo pozivima za nastupe – rekao je vođa grupe Ognjen Stojnić.

„Večeri kulturnog stvaralaštva“ prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš koji je pozdravio prisutne te ukazao na značaj ovakvih manifestacija.

Pokrovitelj je Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC “Kozarski vjesnik” a prijatelj Manifestacije “Autotransport” Prijedor. Do kraja sezone, „Veče kulturnog stvaralaštva“ biće održano u još tri sela, potvrdio je organizator i voditelj Saša Goronja.

D. S.

PrethodniOŠ „Petar Kočić“ dobila nove sprave za fizičko vaspitanje (video)
SlijedećiCRVENI KRST PRIJEDOR: UTVRĐENI PLANOVI RADA ZA NAREDNU GODINU