6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

GARANCIJA ZA KREDITNO ZADUŽENJE TOPLANE

Najnovije vijesti

Razumijevajući finansijsku poziciju Gradske toplane, Skupština grada Prijedora danas je Toplani dala garanciju na dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona maraka. Prijedor će time, i u narednoj grejnoj sezoni, imati tople radijatore – naglasio je gradonačelnik Milenko Đaković.

Na podršci ovom preduzeću zahvalio se Zoran Knežević, v.d. direktora Gradske toplane, koji kaže da će im ova kreditna sredstva dobro doći za izmirenje prethodnih obaveza prema dobavljačima energenata, prije svega mazuta i drvne biomase.

– To je kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona maraka sa periodom otplate od sedam godina koje će Toplana Prijedor da finansira iz sopstvenih sredstava, uz garanciju Grada – naveo je Knežević.

Prijedorski odbornici prihvatili su odluku o otpisivanju nenaplativih potraživanja Grada u iznosu od 1,14 miliona maraka, a stali su i iza odluke kojom će se, kroz izmjenu projekata hitnog oporavka od poplava, nastaviti sa sanacijom dijela Rudničke ulice i poteza od doma u Saničanima do Rakelića u ukupnoj vrijednosti od 430 hiljada maraka. Svoje „da“ Skupština je dala i Regulacionom planu poslovne zone „Baltine Bare“ – sekcija 1 i 2, a ambicija joj je da na šestom zasjedanju ukupno razmotri dvadeset aktuelnih tema, informacija i prijedloga odluka.

R.R.

foto: Giga