6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

GENERALNI KONZUL REPUBLIKE SRBIJE POSJETIO PRIJEDOR

Najnovije vijesti

– Mogućnosti saradnje Republike Srpske i Srbije nisu ni približno iskorištene, posebno kad je riječ o kreiranju i izvozu zajedničkog proizvoda privrednika. Cilj posjete je intenziviranje te saradnje, s posebnim naglaskom na drvoprerađivačku industriju. Proširenje saradnje u ovoj oblasti poželjno je i s obzirom na ugovore o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom, Bjelorusijom i Kazahstanom, te  mogućnostima povoljnog izvoza proizvoda od drveta – rekao je Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj, koji je danas boravio u Prijedoru.

Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u Republici Srpskoj

On je u Poslovnom centru Prijedor razgovarao sa prijedorskim privrednicima i gradonačelnikom Milenkom Đakovićem.

– Ovo je dobra prilika da se privrednici grada i regije Prijedor iz prve ruke upoznaju sa mogućnostima plasmana svojih proizvoda na srbijansko tržište, ali preko Srbije i u izvoz. Uz drvopreradu koja nudi i montažne drvene kuće, ima prostora za saradnju sa prehrambenom i metaloprerađivačkom industrijom – naglasio je gradonačelnik Đaković.

Ratko Macanović, predstavnik Klastera “Drvo-PD” Prijedor

Ratko Macanović, predstavnik Klastera “Drvo-PD” Prijedor, rekao je da drvoprerađivači prijedorske regije i Republike Srpske godinama bilježe suficit u spoljnotrgovinskoj razmjeni, ali da je svaka mogućnost povećanja izvoza dobrodošla. Nakon sastanka konzul Nikolić obišao je firmu “Grosist” gdje se upoznao s proizvodnim programom.

S. M.

foto: Giga