17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

GEST ZA PRIMJER Zahvaljujući kolegama otišao na ljetovanje sa sinom (video)

Najnovije vijesti

Ovo je priča o Miodragu Glamočaninu. Uzornom i brižnom ocu, koji danonoćno brine o svom sinu Stefanu, dječaku sa višestrukim smetnjama u razvoju. Miodrag je zaposlen u prijedorskoj Toplani, ali zbog Stefanovog stanja, radi samo četiri sata. Našoj redakciji se obratio kako bi se javno zahvalio svojim kolegama, na divnom gestu, koji puno znači njemu i njegovom sinu.

-Kolege dobro poznaju moju situaciju. U okviru Sindikalne organizacije prijedorske Toplane u kojoj već godinama radim, imamo jednu akciju. Mi, radnici, dijelimo račune, vršimo naplatu po terenu, te za to dobijamo naknadu. Ta novčana sredstva ostavljamo po strani, za ljetovanja, izlete i slično. Nisam mogao sam da idem na ljetovanje, jer Stefana nisam imao s kim da ostavim. Naime, njegova majka je, prije tri i po godine, imala tešku operaciju i ne može da vodi brigu o njemu. Dok radim, angažujem druge osobe da brinu o Stefanu. Zato su moje kolege izrazile želju da plate Stefanovo ljetovanje, kako bi nas dvojica išli zajedno. Tako su i uradili, uplatili su pun pansion u hotelu „Plaža“ u Herceg Novom – priča nam Miodrag. 

I to nije sve. Na putu do mora, imali su nezgodu, koja je, uz pomoć kolega iz Toplane, brzo i uspješno sanirana. – Zbog Stefanovog stanja, odlučio sam da krenem za njima svojim autom. Desio nam se poveliki kvar u Baru, gdje su kolege priskočile u pomoć. O svom trošku, angažovali su šlep-službu koja je odvezla auto na popravak. Zato želim da im se javno zahvalim na ovom gestu. Mnogo bitnije od toga materijalnog je podrška ljudi s kojima radite. Uprava Toplane i sve moje kolege imaju veliko razumijevanje kada je moja situacija u pitanju i uvijek mi izlaze u susret – dodaje on. 

Kako nam je u telefonskom razgovoru rekao Goran Mandić, predsjednik Sindikalne organizacije prijedorske Toplane, koja broji 59 članova i ima izuzetnu saradnju sa Upravom, za sve njih Miodrag i Stefan su veliki heroji. Zato su uvijek uz njih kada im zatreba pomoć, kako sada, tako i ubuduće.

Šesnaestogodišnji Stefan je učenik Centra „Sunce“. Uvijek nasmijan i vedar dječak. – Ne što je moj, to zna gotovo cijeli grad, ja većinu vremena provodim sa njim, Stefan je simpatično i ljepuškasto dijete. On zavoli svakog ko mu pruži pažnju – kaže Miodrag. 

I za kraj ćemo samo kratko. Neka ova priča posluži kao primjer svima nama koji poznaju heroje, kao što su Miodrag i Stefan.

M. Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!