GIK Prijedor: Finalne pripreme za izbore (video)

Prijedorska Gradska izborna komisija danas je dodijelila pozicije političkim subjektima u biračkim odborima za oktobarske opšte izbore u BiH.

– Naša izborna jedinica ima 132 biračka mjesta, i 61 politička subjekta. Otprilike, imamo 11 krugova, a popunjava se 629 pozicija. Od tog broja 55 za političke subjekte koji učestvuju samostalno, i šest koalicija – rekao je predsjednik Gradske izborne komisije Želјko Škondrić. On je dodao da  su političke subjekte upoznali sa  osnovnim pravilima izbornog procesa, te sa izmjenama koje je taj proces pretrpio.

– Ovaj je zajednički posao koji politički subjekti i izborna komisija moraju da odrade kako bi bili što bolјe pripremlјeni za izbore – naveo je Škondrić. Najveća izmjena je ta da zamjenici predsjenika odbora i zamjenici članova neće biti prisutni na brojanju glasova. Konačan broj  registrovanih birača u Prijedoru znaće se na kraju avgusta. Broj članova biračkih odbora zavisi od broja registrovanih birača na biračkom mjestu. Rok za dostavu prijave za biračke odbore je 15. avgust, do 14 časova.

 

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!