U okviru projekta „Ja, građanin“ iz nastavnog predmeta Demokratija i ljudska prava, učenici 4-2 Gimnazije “Sveti Sava” su za temu odabrali „Nabavku školskog namještaja“. Imali su za cilj da opreme dvije učionice, a ovu temu su odabrali zbog trošnog i neadekvatnog namještaja koji im je onemogućavao adekvatno praćenje nastave.

Ovim projektom su konkurisali na poziv Omladinske organizacije grada Prijedora, kao neformalna grupa. Posrednik na projektu im je bio Omladinski savjet, kao pravni zastupnik. Odobrena su sredstva u iznosu od 2.800 KM. Ova sredstva nisu bila dovoljna za opremanje dvije učionice, već jedne, a za ostatak novca su kupili jednu školsku tablu.

Kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma “Top Sport” iz Bijeljine. Poručili su 15 učeničkih stolova, 30 stolica, katedru i stolice za nastavnika, kao i školsku tablu. Cijena poručenog namještaja je 2.796,30 KM. Namještaj je u Gimnaziju dopremljen krajem juna. Ovim je projekat „Nabavka školskog namještaja“ uspješno realizovan.

U okviru istog projekta, iz nastavnog predmeta Demokratija i ljudska prava, učenici 4-3 razreda su za temu odabrali „Uređenje školskog dvorišta“. Imali su za cilj da urede školsko dvorište i obezbijede prostor za odmor. Sa projektom su takođe konkurisali kod Omladinske banke, fondacije “Mozaik” i Grada Prijedora, kao neformalna grupa. Odobrena su im sredstva u iznosu od 1.500 KM.

Ova sredstva su bila dovoljna za nabavku tri betonske klupe, dvije betonske saksije, stalak za bicikla, dekorativno bilje i LDE reflektor. Kao najpovoljniji ponuđač, odabrana je firma “Ferum” iz Prijedora. Dvorišni namještaj je u Gimnaziju dopremljen u junu.

Gimnazija “Sveti Sava”

PrethodniCRKVENO-NARODNI SABOR U VELIKOM PALANČIŠTU (video)
SlijedećiNAREDNI VIKEND U ZNAKU BROJNIH MANIFESTACIJA