Od jačine zemljotres koji je krajem decembra prošle godine pogodio Petrinju prijedorska Gimnazija “Sveti Sava” pretrpjela je štete na krovu i drugom spratu objekta. Za hitnu sanaciju potrebno je najmanje 25.000 KM. Grad Prijedor je obezbijedio dio sredstava, a čeka se odgovor od Ministarstva prosvjete i kuture Republike Srpske.

-Komisija je još prošle sedmice pregledala objekat  tako da smo juče i zvanično dobili  njihovo rješenje u kojem je konstatovano da su prizemlje i prvi sprat uslovni. Tako da se nastava u njima može odvijati, dok drugi sprat nije uslovan za izvođenje nastave – kaže direktor ove škole Veljko Janjetović  dodajući da se pod  hitnom sanacijom  podrazumijevaju plafoni koji su oštećeni tokom zemljotresa i dimnjaci na krovu.

Prema nezvaničnim procjenama za hitnu sanaciji  krova i plafona drugog sprata potrebno je oko 25.000 KM.

-Grad Prijedor je odobrio 3.100 KM  za sanaciju krova i dimnjaka, ali na žalost zbog ovih vremenskih uslova  još uvijek se ne može  krenuti sa tim poslom. Ostaje  nam još da se pronađu sredstva za plafone. Tu se nadamo pomoći ministarstva kojem smo već uputili dopis. Nadamo se što prije da će da dođe do toga da bi mogli imati još pet učionica u funkciji  – rekao je Janjetović.

Do sanacije drugog sprata nastava će se prema riječima Janjetovića izvoditi u učionicama u  prizemlju i na prvom spratu.

P.Š.