11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

GIMNAZIJALCI RADOM SKUPLJAJU NOVAC ZA EKSKURZIJU

Najnovije vijesti

Učenici trećih razreda prijedorske Gimnazije „Sveti Sava“ organizuju akciju „Kad se male ruke slože“ za prikupljanje novca za pomoć njihovim drugarima koji nemaju dovoljno sredstava za odlazak na matursku ekskurziju.

Nakon što su ovu akciju objavili na društvenim mrežama, vijest se brzo proširilia. Kako kažu gimnazijalci, radiće sve, samo da bi zajedno sa svojim drugarima uživali na maturskoj ekskurziji. Prvo su počeli da prave fine francuske kolačiće, macaronse, koje građani mogu  poručiti na Instagram profilu “macaronsprijedor”.

Ovih dana pokrenuli su akciju prikupljanja starog papira čijom prodajom namjeravaju da zarade dio novca. Na ulaze  stambenih zgrada učenici su postavili obavještenja o datumu i satnici svog dolaska i zamolili sugrađane da do tada u prizemlju ulaza ostave stari papir. Imaju u planu i druge akcije: izložbu učeničkih radova u prijedorskoj Gimnaziji, pošumljavanje, šaranje vaskršnjih jaja… O svim akcijama građane će obavještavati na Fejsbuk stranici “Papirni brodić”.

Učenici prijedorske Gimnazije na matursku ekskurziju putovaće u Španiju, a posjetiće sjevernu Italiju i južnu Francusku. Cijena ekskurzije je 799 KM.

Ako želite da pomognete ovim mladim ljudima, možete da se javite Igoru Romčeviću na broj telefona 065/ 034 – 790 i Lani Soldat na broj telefona 065/ 311 – 361.

M.Stegić