2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Glossa prijedor: vrijedne nagrade za prave znalce

Najnovije vijesti

Početkom juna, u organizaciji Glossa centra za njemački jezik Prijedor, održano je takmičenje iz njemačkog jezika na nivoima jezičkog znanja A1 i A2 za polaznike dječijih i omladinskih kurseva kao i za zainteresovane školarce uzrasta od 12 do 18 godina. Takmičenje je održano u prostorijama Glossa centra Prijedor, a prijavilo se deset kandidata, većinom djevojčica. Kako bi se prije takmičenja utvrdio nivo znanja njemačkog jezika kandidata koji nisu bili polaznici Glossa centra, organizovano je besplatno ulazno testiranje. Samo takmičenje se sastojalo iz dva dijela, pismenog i usmenog, a tekmičare su očekivale vrijedne nagrade.

PRVA MJESTA (diploma sa besplatnim kursom njemačkog jezika ili 20 % popusta na ljetnu školu “Glossa Sommer” u Beču ili Gracu) osvojile su Hana Čirkić (A1) i Nejla Salihbašić (A2), DRUGA MJESTA (diploma sa 50% popusta na kurs njemačkog jezika ili 15 % popusta na ljetnu školu “Glossa Sommer” u Beču ili Gracu) zauzele su Iva Dragojević (A1) i Elena Saftić (A2) i TREĆA MJESTA (30 % popusta na kurs njemačkog jezika ili 10 % popusta na ljetnu školu “Glossa Sommer” u Beču ili Gracu) pripala su Mariji Ćurguz (A1) i Ani Saftić (A2).

Na prigodnoj svečanosti održanoj sredinom mjeseca, nagrade dobitnicima uručila je direktor Glossa centra Prijedor, Aleksandra Manojlović. Ona je takmičenje ocijenila uspješnim, uz konstataciju da su kandidati pokazali zavidno znanje njemačkog jezika u skladu sa nivoom u okviru kojeg su se takmičili (A1 ili A2). Manojlovićeva je pozvala sve koji su naumili da uče njemački jezik, da se već prijave na ljetne kurseve ili kurseve koje Glossa centar nudi početkom septembra. Prijave se mogu izvršiti na info-pultu u prostorijama Glossa centra za njemački jezik. Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na mejl prijedor@glossa.ba, telefonom na 065/679-952 ili direktno u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Prijedor na adresi Vožda Karađorđa 14/1.

KV