Prijedorski stonotenseri nastupili su na 15. Međunarodnom turniru „Memorijal Mirko Abramović„, koji je održan  u Varaždinu
Učesvovalo je preko 400 takmičara iz Slovenije , Srbije , Slovačke, Austrije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Među mladim stonoteniserima “Prijedora” najuspješnija je bila Marija Gnjatić koja je osvojila treće mjesto. Gnjatićeva  je u četvrtfianalu izbacila prvog nosioca turnira i hrvatsku reprezentativku Hanu Lončarević u vrlo teškom meču, koji je završen sa 3/2. Marija je potom u polufinalu izgubila od trećeg nosioca turnira Gabrijele Alviž u vrlo dobrom i neizvjesnom meču rezultatom 3/2.

Treba reći da prijedorska stonoteniserka tradicionalno pruža dobre igre u Varaždinu, jer je  u zadnje četiri  godine dva puta bila treća , jenom druga i prošle godine prva. Uspješan je bio i mlađi kadet Miloš Radulović koji se plasirao među 16 najboljih, s tim da je pružio vrlo dobru igru u osmini finala protiv prvog nosioca ovog turnira. Treći prijedorski mladi stonotniser Nikola Bjelajac  je takođe igrao dobro i dobio nekoliko setova ali se nije uspio plasirati u glavni žrijeb.

KV

PrethodniKUP RS: “RUDAR” DOČEKUJE “RADNIK”
SlijedećiOBILJEŽENO 800 GODINA AUTOKEFALNOSTI SPC (video)