SNSD: Ne želimo destabilizaciju, otvoreni smo za razgovor

Klimav odnos SNSD-a i DNS-a započeo je pola godine prije posljednjih parlamentarnih izbora, tvrdi Saša Bursać, predsjednik GO SNSD-a Prijedor. On glavni problem u funkcionisanju vlasti i gradske Skupštine vidi u nepostojanju ugovora o održavanju lokalnih, makadamskih i asfaltnih puteva, koji, prema zaključku GO SNSD-a Prijedor, Gradska uprava nije sposobna da realizuje.  Bursać kaže da je kap koja je prelila čašu bila kada su odobrena sredstva od strane Vlade RS u iznosu od 1.5 miliona KM kao pomoć u sanaciji putne infrastrukture za koju je tražena saglasnost gradonačelnika Prijedora, na koju je on trebalo da stavi svoj potpis, pa kasnije to obećanje, nakon njihovih razgovora, nije ispunio.

– Tražili smo da učestvujemo u određivanju sanacije putnih pravaca, jer imamo veoma loša iskustva iz prethodnog perioda, jer naši infrastrukturni amandmani koji su prihvaćeni i usvojeni od strane Skupštine nisu realizovani. Ekipa sa kojom sarađuje gradonačelnik savjetovala ga je da do tog projekta ne dođe, iako je u roku od jednog dana bio riješen problem sa izvođačima, „Niskogradnjom Marjanović“ i „Prijedorputevima“, koji su obećali da će projekat ispoštovati, te da se neće jedan drugom miješati u tendere, što je do danas bio najveći problem grada – dodao je Bursać.

Prema njegovim riječima, Đaković je odustao od potpisa, jer nije vjerovao u dogovor sa izvođačima, koji ni on mjesecima nije mogao da postigne, s obzirom da je tada bila predizborna kampanja.

– Od nas su tražili pola tih odobrenih sredstava, koje je Vlada RS, na molbu GO SNSD-a Prijedor i mene lično, usmjerila na rješavanje loše putne infrastrukture u našem gradu. Moj odgovor je bio negativan, jer sam bio mišljenja da se novac ne nosi u tašni, već da se određeni putni pravci moraju sanirati. Dvije godine ništa nije urađeno i činjenica je da se do nekih sela ne može ni doći. Dobre volje od strane gradonačelnika za to nije bilo. Lokalna uprava je prouzrokovala probleme između izvođača radova, jer su ti loši odnosi proizvod lošeg rada Gradske uprave, a opravdano se sumnja da su tu neki drugi motivi za svađu – naglasio je Bursać.

On je poručio građanima da će se prijedorski SNSD boriti za ove radove, jer su putevi u katastrofalnom stanju, što, kako je rekao, Grad sebi nije smio dozvoliti. Prema izvorima SNSD-a, Bursać ističe da radovi koji su sad započeli na pojedinim dionicama nemaju potpisane ugovore sa izvođačima, niti je bilo potpisanog ugovora o zimskom održavanju puteva, te se zato postavlja pitanje zakonitosti tih radova. Ovom prilikom poručio je da ne žele nikakvu destabilizaciju, već da sve funkcioniše u Prijedoru, te da su njihova vrata još uvijek otvorena za razgovor.

M. Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!