GO SNSD PRIJEDOR: RAZGOVOR SA DNS-OM  OPCIJA, ALI NA REALNIM OSNOVAMA (video)

U prijedorskom Gradskom odboru SNSD-a osvrnuli su se na  neformalne razgovore između republičkih rukovodstava SNSD-a i DNS-a, na kojima je rečeno da se računa  na pomirljivu politiku i u Prijedoru, kako bi se sačuvali koalicioni odnosi.

Normalni odnosi na realnim osnovama, da sve političke partije budu uvažene u skladu sa osvojenim glasovima, to je ono što prijedorski SNSD od početka želi, rekao je predsjednik Gradskog odbora ove partije Saša Bursać na konferenciji za medjie. Iz DNS-a ponovo prizivaju dogovor, a i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da su raspoloženi za pregovore,  i za tu opciju su u prijedorskom Gradskom odboru SNSD-a  kaže  Bursać.

– Ali isto tako znam da je prijedorski DNS jako ostrašćen. Znam da oni ovdje ne brane samo politiku, već da tu ima i nekih drugih interesa. Ali pokušaćemo to da prevaziđemo. Ja se uzdam u političku mudrost predsjednika DNS-a Nenad Nešića i generalnog sekretara te stranke Darka Banjca. Gdje ima razgovora ima i dogovora. I to je jedna od opcija, da se razgovara, zašto da ne – izjavio je Bursać.

On se osvrnuo i na ponašanje SDS-a u cijeloj situaciji, podsjećajući da je SDS bio dio skupštnske većine u zadnjih godinu dana, ali da je u posljednje vrijeme došlo do promjena. Bursać je naglasio da je predsjednik GO SDS-a Prijedor Milan Tubin pričao priče o kriminalu rukovodstva DNS-a. Sad se može očekivati da će takve priče plasirati o vrhu prijedorskog SNSD-a, kaže Bursać, dodajući da SNSD ne želi da učetvuje u rijaliti šou DNS-a i SDS-a, već će biti usmjeren na vođenje politike u interesu građana.

Šef odborničkog kluba SNSD-a i kandidat za gradonačelnika Dalibor Pavlović napomenuo je da DNS, i koalicija koja je oko ove stranke okupljena, vodi licimjernu politiku, te da se to vidjelo na posljednjem skupštinskom zasjednaju.

-Priča te DNS-ove koalicije cijelo vrijeme je bila da smo mi donosili nezakonite odluke, te da oni u tom nisu željeli da učestvuju. Takođe, naš bivši kolega koji nas je napustio napisao je da smo mi donosili nezakonite odluke i da u tom ne želi učestvovati. A ta ista DNS-ova koalicija i taj naš bivši kolega su na prošloj sjednici glasali za nezakonite odluke. To jasno govori o licemjersvtu– rekao je Pavlović.

Dodao je da se SNSD-a priprema da kod resornog ministarstva i na sudu obori odluke o smjenama, koje po njegovim riječima, nemaju zakonsku osnovu.

Pavlović je rekao da se licemjerstvo DNS-a ogleda i u izboru Ajdina Mešića na mjesto predsjednika Skupštine, jer su ti isti ljudi loše govorili o njemu kad je Mešić prvi put biran, a sad su mu dali podršku.

Posljednja dešavanja u Skupštini grada pokazuju da se DNS „koprca“ i da je spreman ući sa bilo kim u koaliciju samo da ostane na vlasti, ocjena je potpredsjednik GO SNSD-a Prijedor i narodnog poslanika Dražena Vrhovca. On je rekao  da je SNSD još 2012., napuštanjem Skupštine, pokušao natjerati DNS da odgovornije vodi grad. Loša politika DNS dovela je do toga da je Prijedor izgubio mjesto drugog grada u RS, te da je sad na šestoj ili sedmoj poziciji po raznim parametrima.

– Nažalost, to je naša relanost. Nju je kreirao DNS svojom dugogodišnjom politikom. Mi smo se odlučili da to prekinemo. I pozivamo građane da podrže SNSD i naše koalicione partnere, te da podrže našeg kandidata za gradonačelnika. Jer Dalibor Pavlović je mlad i obrazovan čovjek, koji ima iskustvo u politici. Mislim da smo ponudili najboljeg kandidata – rekao je Vrhovac.

SNSD spremno ulazi u izbore, a kandidat za gradonačelnika dobio je podršku Izvršnog komiteta i Predsjedništva, što je potvrđeno i na nedavnom sastanku na Mrakovici sa vrhom stranke, rekao je šef prijedorskog izbornog štaba SNSD-a Dragoslav Kabić.

– Dobili smo  jasne instrukcije kako ćemo raditi, a nama najvažnije da smo dobili punu podršku predsjednika Milorada Dodika za našeg kandidata Dalibora Pavlovića za gradonačelnika. Fokus  ove kampanje biće na gradu Prijedoru odnosno našoj želji da donesemo promjene u gradu Prijedoru – izjavio je Kabić.

On je dodao da traje formiranje liste kandidata za odbornike, dodavši da će SNSD šansu dati mladim i obrazovanim ljudima.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!