11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

GO SNSD PRIJEDOR: REDOVNA PRES KONFERENCIJA

Najnovije vijesti

Nacrt budžeta Grada Prijedora za 2018. godinu i amandamani koje je predložio Gradski odbor SNSD-a Prijedor, bila je jedna od glavnih tema današnje konferencije za novinare ove stranke.

Na skupštinskoj raspravi o Nacrtu budžeta Grada Prijedora za 2018. godinu, GO SNSD-a Prijedor izašao je sa većim brojem amandmana, koji bi po mišljenju Dražena Vrhovca, potpredsjednika GO SNSD-a Prijedor, doprinijeli boljem životu i razvoju Prijedora i cijele regije. Jedan od amandmana odnosio se i na stvaranje Univerzitetskog centra u gradu na Sani, koji po mišljenju Vrhovca ima odlične preduslove za to, jer u gradu godinama rade Odsjek Rudarskog fakulteta, Visoka medicinska škola i Visoka škola za ekonomiju i informatiku.

– Prijedoru je potreban i zatvoreni bazen, kao i uređenje parkinga i igrališta za djecu u centru grada, izgradnja mjesnih domova u Donjoj Dragotinji i Niševićima, te povećanje stavke za stipendiranje studenata i finansiranje vještačke oplodnje – naveo je Vrhovac, dodajući da se očekuje i usvajanje amandmana koji se odnosio na izgradnju velike hladnjače za poljoprivredne proizvođače u Prijedoru.

Dragoslav Kabić, zamjenik predsjednika GO SNSD-a Prijedor, rekao je da su aktivnosti ove stranke nakon unutarstranačkih izbora usmjerene na obilazak mjesnih odbora, kako bi uočili probleme i pronašli rješenja za njih. Govoreći o radu Haškog tribunala i posljednjim dešavanjima, Kabić je istakao da je u njemu najmanje bilo pravde, a da je posljednjim presudama samo unio još veći razdor među narodima u regionu.

– Presuda generalu Ratku Madiću takođe pokazuje da je Haški tribunal koncentrisan isključivo da pokrije ranije donesene političke naloge o karakteru rata u BiH – istakao je Kabić, dodajući da je jedino dobro to što taj sud uskoro prestaje sa radom.

P.Š.