Prijedorski GO SRS “Dr Vojislav Šešelj” istupio iz Stranke (video)

Prijedorski Gradski odbor Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ donio je jednoglasnu odluku o napuštanju ove stranke. Kao osnovni razlog navode neslaganje sa načinom na koji ovu stranku vodi njen predsjednik Dragan Đurđević.

– Stranka koju vodi Đurđević nema više nikakve veze sa srpskim radikalizmom i srpskim nacionalizmom, već je sve podređeno njegovim ličnim interesima, a koji nažalost ima podršku rukovodstva Stranke u Srbiji, jer ih uspješno ”šarmira” na određen način – navodi se u saopštenju prijedorskog odbora ove stranke.

Kako kažu u ovom odboru, ne prihvataju Đurđevićevu naglu promjenu stava da podrži kandidate SDS-a na predstojećim izborima, iako je doskoro davao podršku Miloradu Dodiku.

Žarko Kovačević, predsjednik GO Prijedor SRS „Dr Vojislav Šešelj“, naglasio je da je Đurđević iznio niz neistina u svom saopštenju za javnost, a koje se odnosilo na podršku koju je ova stranka u Prijedoru dala Ujedinjenoj Srpskoj, te na činjenicu da se Kovačević nalazi na izbornoj listi US.  – Mi smo ovdje odavno donijeli odluklu da podržimo Ujedinjenu Srpsku i ta se odluka nije promijenila. I zbog toga je Đurđević iznio lažne tvrdnje u javnosti da je raspušten naš odbor i da su neki članovi isključeni iz Stranke. On nema pravo da to uradi. Ali mi sa tim više nemamo problem, jer smo danas svojevoljno istupili iz Stranke – rekao je Kovačević.

On je naglasio da, sada već bivši, članovi prijedorskog odbora kreću u formiranje nove stranke, koja će se zasnivati na principima radikalizma, koji su daleko stariji od svih onih koji se danas nazivaju srpskim radikalima.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!