Srpsko kulturno umjetničko društvo „Dr Mladen Stojanović“ održalo je svoj tradicionalni Godišnji koncert. Pred prepunom salom Pozorišta Prijedor predstavili su se folklorni ansambl, muška i ženska pjevačka grupa, narodni orkestar te muška pjevačka grupa Odsjeka za etnomuzikologiju Muzičke akademije iz Banjaluke i vokalni solista Dejan Ćulum. Prvi put u istoriji Društva izvedene su čak tri premijere na jednom koncertu, tri nove koreografije. Ako se tome dodaju i nove pjesme vokalnih grupa i solista uz pratnju orkestra i stare dobre koreografije, ne čudi činjenica da aplauzi i ovacije nisu prestajali.

– Godina iza nas je obilјežena velikim radom koji su rezultirali uspjesima. Naš folklorni ansambl je među 57 ansambala, pristiglih iz cijele Evrope u Beograd, osvojio srebrnu plaketu, što je jedan od najvećih uspjeha u našoj istoriji. Naš hor osvojio je zlato u Bijelјini, ostale sekcije, kao npr. tamburaški orkestar, imale su zapažene nastupe u gradu, u televizijskim emisijama, ostvareno je i više studijskih snimaka ovog kao i narodnog orkestra, ostvareno je i nekoliko gostovanja u Srbiji, Sloveniji i Grčkoj, nastupalo se u programima gradskih i regionalnih manifestacija, a sve to uz veliko zalaganje svih članova i rukovodstva Društva, rekla nam je Milena Marić Ciganović, predsjednik Društva

Na koncertu su podijelјene zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su pomogli u radu Društva.

– Najveću zahvalnost dugujemo Gradu Prijedoru, koji nam je davao i daje najveću podršku ali smo veoma zahvalni svima koji su imali razumijevanja i podržali naše ideje. U prošloj godini su od strane Ministarstva prosvjete i kulture podržana tri naša projekta, među kojima i iedan za postavku nove koreografije, rekao nam je Nebojša Aleksić, sekretar Društva i umjetnički rukovodilac narodnog orkestra.

A do jednog od umjetničkih rukovodilaca je bilo teško doći. Višemjesečne pripreme ovog koncerta valјalo je dovesti do kraja onako kako treba. Zato je Mladen Radić za pred početak i za vrijeme koncerta bdio nad svakim detalјem, od onih vezanih za samu igru pa do detalјa na narodnim nošnjama, izgledu svakog igrača i koordinaciji iza scene i na njoj.

– Veliki trud i zalaganje svih nas krunisano je onim što mi najviše volimo a to je nastup i interakcija sa našom dragom publikom. Ovacije i aplauzi su najveća nagrada za sve kroz šta smo prošli da bismo bili na visini zadatka. Zahvalјujem se mojim igračima što su bili disciplinovani, odgovorni i vrijedni, rekao je Mladen Radić, umjetnički rukovodilac folklornog ansambla.

Srpsko kulturno umjetničko društvo „Dr Mladen Stojanović“

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 19. do 25. decembra 2019.
SlijedećiU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”