Utorak, 23. Aprila 2024.
10.8 C
Prijedor

GODIŠNJA DOBA SE SMIJENILA ZA MANJE OD 24 ČASA – TEMPERATURA PALA I ZA 19 STEPENI

NAJNOVIJE VIJESTI

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa došlo do smjene godišnjih doba – naglog prelaska iz toplog i sunčanog vremena do snježnih padavina, a temperatura vazduha pala je za više od 15, ponegdje i za čak 19 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Iz Zavoda su podsjetili da je juče bilo sunčano i vrlo toplo, a maksimalna temperatura je dostigla 24 stepena Celzijusova, ali je uveče i tokom noći došlo do prelaska hladnog fronta preko sjeverozapada Balkana uz priliv znatno hladnijeg vazduha.

“Na zapadu BiH u noći je došlo do naglog zahlađenja i kiša je prešla u snijeg uz formiranje snježnog pokrivača u višim predjelima, a čak je i ponegdje u nižim predjelima jutros nakratko padao snijeg”, naveli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Hladni front se danas brzo premještao ka jugu i istoku gdje je donio kišu, snijeg u više predjele, a na sjeveru i zapadu su padavine brzo prestale uz razvedravanje i sunčano vrijeme tokom poslijepodneva.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su naveli primjer da je juče na Kozari temperatura vazduha dostigla do 18 stepeni Celzijusovih, dok je ovo nedjeljno jutro osvanulo sa 10 centimetara snježnog pokrivača i temperaturom od nula stepeni Celzijusovih.

SRNA

Foto arhiv Kozarskog vjesnika