13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

GODIŠNJI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE: PONOSNI NA 85 NAGRADA (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je večeras održan završni godišnji koncert učenika Muzičke škole „Savo Balaban“ na kojem su učestvovali horovi osnovne muzičke škole i pripremnog razreda te kamerna trija i solisti koji su pobjeđivali na republičkom i međunarodnim takmičenjima. Da je nagrađenih učenika zaista mnogo, potvrdio je direktor Aljoša Novaković koji je s ponosom istakao da su njihovi đaci, tokom ove školske godine, prijedorskoj Muzičkoj školi donijeli 85 nagrada.

– Ponosan sam, kao čovjek i direktor ove javne ustanove, na 85 prvih, drugih i trećih mjesta i specijalnih nagrada koje su naši učenici osvojili u školskoj 2018/19. godini. Iza toga stoji trud đaka, ali i mojih kolega, koji su s njima marljivo radili. Velika je stvar osvajati nagrade na takmičenjima u Italiji, Francuskoj i zemljama bivše Jugoslavije. To je sasvim drugi žiri i drugačiji način razmišljanja. Doći s međunarodnih takmičenja s prvim nagradama, dovoljno govori o brilijantnom radu učenika i njihovih profesora – rekao je Novaković.

– Sviram gitaru i osvojio sam prvu nagradu s kamernim sastavom, ali i solo nastupom. Uživam u muzici, sviranje me opušta i uopšte nemam tremu na javnim nastupima i takmičenjima – rekao je učenik Vasilije Rakanović.

Aleksandar Jovanović, profesor klarineta i saksofona, rekao je da su za nagrade, prvenstveno, zaslužna djeca koja imaju veliku želju za dobrim rezultatima.

– Generalno, kao kolektiv, možemo da se pohvalimo velikim uspjehom u školskoj 2018/19. godini. Cilj večerašnjeg koncerta je da pokažemo ono što smo radili tokom godine, da zahvalimo djeci i roditeljima te nastavimo punom parom – rekao je Jovanović.

Muzičku školu „Savo Balaban“ pohađa 380 učenika, od kojih je 40 srednjoškolaca. Đaci se obrazuju na odsjecima: klavir, gitara, harmonika, gudačkom, duvačkom i odsjeku solo pjevanja. Godišnjem koncertu prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš. U Muzičkoj školi „Savo Balaban“ za 29. maj su najavili tradicionalni koncert maturanata koji će biti održan u Pozorištu Prijedor u 19 časova i 30 minuta.

D. S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!