12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

GODIŠNJI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE „SAVO BALABAN“

Najnovije vijesti

U gradskom pozorištu večeras  je održan tradicionalni, godišnji koncert Osnovne i srednje Muzičke škole „Savo Balaban“. Gojko Rađenović, direktor Muzičke škole, rekao je „ da je riječ o koncertu kojim uz svečarski dodatak“ obilježavaju i kraj školske godine.

-Vezan je  i za Dan škole, koji je 20.maja, pa koncert upriličimo ili prije ili poslije ovog datuma. Za kraj godine, na koncertu, nastupaju ansambli i horovi, tako da se na sceni, to mogu slobodno reći, pojavi čak 70 odsto  učenika koji pohađaju Muzičku školu.- kaže Rađenović.

Na godišnjem koncertu  večeras su nastupili hor Srednje muzičke škole, hor pripremnog razreda, dva orkestra, te grupa učenika, klavirista koji su ove godine bili jako uspiješni, od Prijedora, preko Gradiške do nastupa u Veroni. Njima i njihovim nastavnicima su kao znak pažnje uručeni i prigodni pokloni.

Srednja Muzička škola ove godine će upisati 16 učenika, dok će u Osnovnu školu biti primljeni učenici iz pripremnog razreda, njih oko 55. Nadareni učenici biće upisivani i u pripremni razred, a ako bude slobodnih mjesta upis će se vršiti i u avgustu mjesecu.

M.Z.

foto: Giga