-0.2 C
Prijedor
Utorak, 5 Decembra, 2023

GORIVO U SRPSKOJ JEFTINIJE OD SLIJEDEĆE SEDMICE

Najnovije vijesti

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj, trebalo bi tokom naredne sedmice, možda već početkom, da pojeftine u prosjeku od pet, pa do čak 15 feninga, u zavisnosti od vrste naftnog derivata.

Istakao je ovo za “Glas Srpske” predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić, navodeći da bi prema trenutnim računicama dizel trebao biti jeftiniji u prosjeku od pet do deset feninga, a benzin od deset do 15.

“Na svjetskim tržištima je u posljednje vrijeme došlo do značajnog pada cijene sirove nafte, sa 95 na 84 dolara i naši domaći distrubuteri su nakon tri, četiri dana, došli u situaciju da sada mogu i naniže da koriguju svoje cijene. Reagovali su čim su bili u prilici“, objasnio je Savić.

Navodi i da je nabavna maloprodajna cijena goriva, dizela, prije nešto manje od deset dana koštala čak 3,05 maraka, ali i da su nove cijene sirove nafte u međuvremenu zabilježile najveći sedmični pad od marta ove godine. Do istog je došlo nakon izvještaja o velikom povećanju zaliha benzina i slaboj potražnji u kombinaciji s rasprodajom tržišta obveznica, što je promijenilo raspoloženje na naftnim tržištima.

IZVOR: ATV