Ekipa Gornjih Orlovaca pobjednik je druge ovosezonske kulturno-zabavne manifestacije “Selo veselo”. Domaćini su bili bolji od Donjih Orlovaca i Gornjih Garevaca, a ovog puta nije presudila snaga, već znanje. Naime, pored tradicionalnih sportskih disciplina: bacanje kamena s ramena, trčanje u vrećama, nabacivanje obruča i navlačenje konopca, o najboljem je odlučio kviz iz poznavanja poljoprivrede.

“Nakon Jutrogošte, mi smo drugi finalisti ovogodišnje manifestacije. Znači nam ova pobjeda, ali i prilika da se družimo sa predstavnicima drugih mjesnih zajednica. Na kraju je bio presudan kviz znanja iz poljoprivrede. Jedan član našeg tima je dobro potkovan u toj oblasti i bavi se poljoprivrednom proizvodnjom, pa nije bilo teško”, rekao je kapiten pobjedničke ekipe Goran Kecman.

Pobjednički pehar kapitenu Gornjih Orlovaca uručio je pokrovitelj Karavana, gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

“Smisao ove manifestacije je da sela ožive, da se ljudi okupljaju, druže i steknu neka nova prijateljstva. Prošle godine toga nije bilo zbog pandemije virusa korona. Ovo je drugo ovogodišnje takmičenje, a drago mi je da je kod društvenog doma u Gornjim Orlovcima došao veliki broj mještana i gostiju iz okolnih naselja. To dovoljno pokazuje da je narod željan ovakvih manifestacija”, rekao je Pavlović.

On je istakao da treba više pažnje posvetiti oživljavanju sela, a da je Karavan “Selo veselo” jedan od načina da se to postigne. Prijatelji Manifestacije su “Autotransport” Prijedor i Tvornica keksa “Mira”, a medijski pokrovitelj IPC “Kozarski vjesnik”. “Selo veselo” održava se u okviru “Prijedorskog ljeta kulture”.

D. Sovilj

Opširnije sutra u emisiji “Prijedor danas” u 20 časova.

PrethodniPrijedorski padobranci ekipni šampioni 25. Petrovdanskog padobranskog kupa
SlijedećiRASPISANI JAVNI KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA IZ BUDŽETA GRADA