Lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i Crkva Svete Trojice su proslavili krsnu slavu Svetu Trojicu – Duhove.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je slavu Prijedorčanima i svim porodicama koji Duhove slave kao porodičnu slavu, sa željom da je obilježe u zdravlju, miru i slozi.

– Mi u gradu Prijedoru, pored toga što slavimo, mi i radimo. Trudimo se da gradimo naš grad, radimo na tome da uređujemo infrastrukturu, riješavamo mnoga pitanja koja su od interesa za naše građane. To nam je plan i za ubuduće, jer jedino radom i zajedničkim snagama može se korektno živjeti u jednom gradu – rekao je Đaković.

Na obilježavanju krsne slave Grada prisustvovala je i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, koja je istakla da je ovo prilika da se sumira sve ono što se tokom godine radilo i predoče planovi za dalje.

-Sa ponosom mogu da kažem da je Prijedor dobro mjesto u kojem možete naći dobre ideje i prakse koji oni već primjenjuju, ali i način kako da se to sve primjeni i u ostalim loklanim zajednicama – poručila je Rešićeva.

Protojerej-stavrofor Ranko Maletić služio je Slavski obred. Slavskim svečanostima prisustvovali su i gosti iz Grčke predvođeni arhimandritom solunskim Parteniusom, kao i gosti iz opština prijedorske regije, te brojne zvanice iz privrednog i društveno-političkog života Prijedora.

Obilježavanje praznika počelo je u subotu uveče, kada je u hramu Svete Trojice priređen koncert duhovne muzike na kome su učestvovali Srpsko pjevačko društvo „Vila“ iz Prijedora i braća Teofilovići.

Praznovanje je nastavljeno u jutros Svetom liturgijom, a potom su delegacije grada Prijedora, na čelu sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem, položile vijence na centralno Spomen-obilježje.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniFUDBALSKI “FENIKS KUP”: NADE “RUDAR PRIJEDORA” PRVE U KATEGORIJI  2008. GODIŠTE
SlijedećiČETIRI GOLA PRIJEDORČANA ZA POBJEDU