Grad podijelio 250 paketa pomoći socijalno ugroženim (video)

U okviru projekta „Hitna asistencija za starije osobe“ odobrenog od strane humanitarne organizacije CRS-a Sarajevo, a podržana od strane mreže humanitarnih organizacija Start Netvorka danas je posredstvom gradske uprave podijeljeno 250 paketa pomoći starijim i materijalno ugroženim licima, kao i licima u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su u posljednje vrijeme međunarodne humanitarne organizacije sve češće uključuju u pružanje pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.

-Mi  smo se u ime grada obratili CRS-u koji je iskazao volju da pomogne prije svega starijim osobama od 65 godina i više, ali i nešto mlađim koje su u teškom materijalnom stanju. Prijedlog za donaciju paketa prehrambenih proizvoda i higijene pripremili su Centar za socijalni rad , Grad Prijedor, potom  humanitarna organizacija „ Hleb života“ i Savjeti mjesnih zajednica. –rekao je Đaković.

U samom gradu uručena su 134, a na području Ljubije 116 paketa – rekao je Đaković zahvaljujući se CRS u na pruženoj pomoći koja je u ovom kriznom periodu dobro došla ovim ljudima.  

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!