16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

GRAD RASPOLAŽE SA 95 POSLOVNIH PROSTORA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Grad Prijedor raspolaže sa 69 poslovih prostora u gradskoj zoni i sa 26 na području mjesnih zajednica. Te poslovne prostore, na osnovu važećih zakonskih propisa Grad Prijedor ili daje u zakup za obavljanje određene djelatnosti ili daje na korištenje bez zakupnine određenim organizacijama. Visina zakupnine zavisi od lokacije u kojoj se nalazi poslovni prostror. Sredstva od zakupnina su prihodi budžeta grada Prijedora.

Dva veća poslovna prostora koja su u procesu tranzicije pripala Gradu su Kasarna u Velikom Palančištu u kojoj je formiran preduzetnički inkubator, gdje vlasnici novoosnovanih preduzeća dobijaju prostor na korištenje po izuzetno povoljnim uslovima, uz minimalnu zakupninu, kako bi razvili djelatnost kojom se bave i koriste ga dok ne steknu uslove za kupovinu vlastitog prostora.

Drugi, veći poslovni prostor je Upravna zgrada bivšeg “Celpaka”, sa značajnim kancelarijskim prostorom. Kao što je poznato dio prostora već koriste Agencija “PREDA-PD”, privredna i preduzetnička komora, a dio koriste i organi Gradske uprave. Uskoro bi u tom objektu trebalo da bude osposobljen poslovni prostror koji će se takođe pod povoljnim uslovima, davati u zakup licima ili organizacijama zainteresovanim za razvoj i bavljenje informatičkim djelatnostima.

S.M.

foto: Ilustracija

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!