11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

GRAĐANI DA SE UZDRŽE OD UPOTREBE VATRENOG ORUŽJA I PIROTEHNIKE

Najnovije vijesti

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor čestitao je danas sugrađanima predstojeće novogodišnje i božićne praznike, pozivajući ih da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i opasnih pirotehničkih sredstva kako praznična radost ne bi bila zamijenjena tugom.
Iz Centra je saopšteno da tokom kampanje “Ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik” u proteklih 10 dana na području CJB Prijedor nije bilo evidentiranih prekršaja iz ove oblasti, niti je bilo oduzimanja pirotehničkih sredstava, a policija nastavlja aktivnosti prevencije zloupotrebe i nelegalne prodaje pirotehnike.

U osnovnim i srednjim školama na području opština koje operativno pokriva CJB Prijedor policija je realizovala su edukativne aktivnosti za učenike raznih uzrasta kroz video prezentacije o štetnim posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i usmena predavanja o upotrebi pirotehnike na način koji je zabranjen zakonom.

U cilju što adekvatnijeg upoznavanja građana, a posebno najmlađe populacije, da upotreba pirotehnike može da prouzrokuje ozbiljne tjelesne povrede i trajne posljedice po zdravlje, policijski službenici su u školama i na trgovima organizovali podjelu letaka “petarde nisu igračke”.

srna