GRAĐANI DA BUDU OPREZNI I NE OLAKŠAJU POSAO PROVALNICIMA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da u sezoni godišnjih odmora zaštite svoju imovinu i spriječe eventualne krađe. Takođe da budu maksimalno oprezni i ne dođu u situaciju da sami olakšaju posao provalnicima. Jedna od najčešćih grešaka i loših navika je ostavljanje ključa pod otiračem ili u saksiji, odnosno na mjestima gdje će provalnik prvo potražiti. Iako mnogi vole da se pohvale odlaskom na ljetovanje, navodeći na društvenim mrežama konkretan datum putovanja i destinaciju, to nikako ne bi trebalo da čine, upozoravaju u policiji. Ako primijete nešto sumnjivo u svojoj zgradi, komšiluku ili u neposrednom okruženju, građani bi trebalo da nazovu besplatnu telefonsku liniju 122 koja je na raspolaganju 24 časa dnevno. Poželjno je da obavijeste i osobu od povjerenja, rođaka, prijatelja ili komšiju da će biti odsutni neko vrijeme te da im pripaze na kuću ili stan, rekao je Radenko Bašić, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u Policijskoj upravi Prijedor.

– Tokom turističke sezone, policija će preduzeti određene mjere, posebno na lokacijama gdje se može očekivati da dođe do ugrožavanja bezbjednosti. Biće intenzivirana saradnja sa lokalnom zajednicom kako bi i na taj način uspješno djelovali na terenu i očuvali stabilno i povoljno stanje bezbjednosti – rekao je Bašić.

Cilj navedenih preventivnih mjera nije samo zaštita imovine već i jačanje povjerenja i dobre komunikacije između građana i policije, poručuju iz Policijske uprave Prijedor.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!