Štab za vanredne situacije grada Prijedora pozvao je sugrađane da večeras od 21.00 čas uklone vozila sa javnih površina i ostanu u kućama jer tada počinje najopsežnija dezinfekcija na široj teritoriji grada.
Šef radne grupe za dezinfekciju Zlatko Ritan rekao je da će pet ekipa biti raspoređeno u gradskoj zoni, po tri ekipe u Omarskoj i Kozarcu i po jedna u LJubiji i Brezičanima.
“Ovo će biti drugi put da prelazimo grad i ova velika naselja, samo će sada zbog angažmana većeg broja i ljudi i vozila biti tretirane još šire zone nego što je bio prvi obuhvat”, rekao je Ritan Srni.
On je dodao da je večerašnja akcija rezultat uključivanja Udruženja voćara Prijedor i volontera Omladinskog savjeta grada Prijedora.
“Sada širimo obuhvat, pa na primjer, osim Omarske, radimo Bistricu, Lamovitu i okolna sela, dalje, pored Kozarca, radimo Trnopolje, Kozarušu i Kamičane. Druga sela i dijelovi teritorije koji danas nisu na rasporedu biće tretirani narednih dana i mještanima će to biti pravovremeno najavljeno”, naglasio je Ritan.
Dezinfekcija javnih objekata, javnih površina i sredstava javnog prevoza u skladu sa mjerama republičkih i gradskih štabova za vanredne situacije u Prijedoru se vrši od nedjelje, 15. marta.
Sjednica Štaba za vanredne situacije biće održana danas u podne.

SRNA

PrethodniONLAJN NASTAVA ZA SREDNJOŠKOLCE POČINJE 23. MARTA
SlijedećiSISTEM NASTAVE NA DALJINU PREMA MOGUĆNOSTIMA SVAKE ŠKOLE (video)