U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

GRAĐANI SPREMNI DA DOČEKAJU NAJAVLJENE VRELINE

Uprava civilne zaštite Republike Srpske saopštila je da građani i nadležne službe treba da preduzmu neophodne mjere kako bi spremno dočekali najavljene vreline u Srpskoj.
U saopštenju se navodi da će Republička uprava civilne zaštite pratiti situaciju i biti pripravna za angažman u okviru svojih nadležnosti.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje zbog najavljene visoke temperature vazduha od danas do subote, 22. juna.

Maksimalna temperatura vazduha za danas predviđa se do 36 stepeni Celzijusovih, za srijedu i četvrtak do 38, a za petak čak do 40 stepeni Celzijusovih.

Prema aktuelnim predviđanjima, blagi pad temperature vazduha očekuje se u nedjelju, 23. juna, a znatnije osvježenje u ponedjeljak, 24. juna.

SRNA

Exit mobile version