Akcijom uređenja grada, naselja i planine Kozare u Prijedoru će biti obilježen prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma. Iz Gradske uprave pozivaju građane da se u što većem broju priključe velikoj akciji za čistiji i ljepši Prijedor.

Čuvari Sane prvi na terenu. Posla, kažu, ima puno. Zato su i poranili. Zasukali su rukave i krenuli sa uređenjem obale Bereka i parka u Starom Gradu.

– Ovaj put smo se maknuli sa gradskog kupališta. Većina prijedorske omladine na ovom mjestu provodi svoje slobodno vrijeme i želja nam je da ovaj dio grada sredimo koliko možemo. Ovo je park u blizini rijeke Sane, u koji još treba uložiti da bi bio ljepši – rekao je Milan Sadžak, predsjednik ove omladinske organizacije.

Kako poručuju iz Gradske uprave, cilj pomenute akcije je podizanje ekološke svijesti građana o zdravoj i čistoj okolini. Fotografiju prije i poslije uređenja građani mogu poslati na broj 066/796-278 ili na e-mail saobracajstambenokomunalno@prijedorgrad.org do ponedjeljka do 10.00 časova. Najaktivnije očekuju nagrade.

– Namjera nam je da upozorimo građane da ne bacaju smeće na mjestima gdje to nije previđeno. Cilj nam je da pokušamo smanjiti broj nelegalnih divljih deponija koje se nalaze na području Prijedora. Naše odjeljenje će u narednom periodu izvršiti evidenciju i odrediti način čišćenja divljih deponija – rekao je Dragoslav Kabić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko – stambene poslove.

Akciju “Čisto proljeće” podržali su Nacionalni park “Kozara”, “Komunalne usluge i Šumsko gazdinstvo Prijedor. Povodom Svjetskog dana voda, prijedorski “Vodovod” u ponedjeljak će organizovati akciju čišćenja otpada kod bunara u Tukovima.

M. Šodić