U posjetu Kostajnici stigli su SNSD-ovi  gradonačelnici, načelnici  i njihovi predstavnici  iz Gradiške, Prijedora, Laktaša, Novog Grada , Kozarske Dubice, Zvornika, Pala, Foče, Doboja, Mrkonjić Grada, ukupno njih 44.   U Kostajnici je tokom razornog zemljotresa koji je 29. decembra zadesio Petrinju oštećeno oko 600 stambenih objekata. Procijenjeno je da je 45  za rušenje. Tokom današnjeg  sastanka obećana je konkretna materijalna pomoć.

 Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora,  koji je izabran za  koordinatora  ovih aktivnosti, rekao je da je cilj  posjete Kostajnici da se pokaže solidarnost i ljudskost prema stanovnicima ove opštine.-Iako smo mi u sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske imali i imamo štetu nastalu u zemljotresu, danas smo dogovorili ovdje da u narednom periodu procijenimo stanje i mogućnosti naših lokalnih zajednica kako i na koji možemo pomoći opštini Kostajnica. I  to ćemo i uraditi naredne sedmice, dogovoriti  kako možemo pomoći opštini Kostajnica. – rekao je Pavlović. Nikola Janjetović, načelnik Kostajnice,  zahvalio se na podršci i pomoći. Dodaje da je ohrabren današnjom posjetom. U ovom trenutku najvažnije je da ljudi koji su u zemljotresu ostali bez kuća  dobiju krov nad glavom. -Naravno da sam ohrabren posjetom. Evo ovdje je pokazano jedno jedinstvo po  onoj izreci svi za jednog jedan za sve. Nemam riječi hvale, idemo zajedno raditi . Drago mi je što su se kolege okupile ovdje i iskazale apsolutnu podršku i apsolutnu pomoć opštini Kostajnica.SNSD-ovi gradonačelnici i načelnici u Kostajnici su se okupili na inicijativu Glavnog odbora SNSD-a i kolega načelnika iz ove regije.
U  Kostajnici se naknadni potresi osjete svaki dan i uzrokuju nova oštećenja na stambenim i objektima javnih institucija. M.Z.